Unilever refuză oferta Kraft, care nu renunţă la cea mai mare preluare din industria alimentară

Compania alimentară Kraft Heinz Co din SUA a anunţat, vineri, că a avansat ideea unei fuziuni cu Unilever, dar grupul anglo-olandez a respins propunerea, transmit MarketWatch, Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - vin, 17 feb. 2017, 13:22
Unilever refuză oferta Kraft, care nu renunţă la cea mai mare preluare din industria alimentară

Acordul ar reprezenta cea mai mare preluare realizată vreodată în industria alimentară, depăşind tranzacţia record de anul trecut, când producătorul de bere Anheuser-Busch InBev SA a preluat rivala SABMiller Plc cu suma de aproximativ 123 de miliarde de dolari, inclusiv datoria.

‘Kraft confirmă că a făcut o propunere cuprinzătoare companiei Unilever privind combinarea celor două grupuri, care ar crea unul dintre cei mai mari producători mondiali de bunuri de larg consum, cu perspective de creştere pe termen lung. Deşi Unilever a refuzat propunerea, aşteptăm cu nerăbdare să reuşim să ajungem la un acord privind condiţiile tranzacţiei’, se arată în comunicatul firmei americane.

Vineri dimineaţă, acţiunile Unilever au înregistrat un avans record, de 14%, iar la prânz au urcat cu 11%, la 37,37 lire sterline, evaluând compania la peste 100 de miliarde de lire sterline (124 de miliarde de dolari).

Titlurile Kraft Heinz au crescut cu 3,7% în predeschiderea şedinţei de tranzacţionare a Bursei de la New York.

Unilever (producătorul săpunurilor Dove, ceaiurilor Lipton şi îngheţatei Magnum) este prezentă în peste 100 de ţări, are 163.000 de angajaţi, iar pe piaţa românească activează din anul 1995. Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă – România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Moldova.

Kraft este una dintre cele mai mari companii alimentare din SUA, iar în 2010 a achiziţionat producătorul britanic de ciocolată Cadbury cu suma de 11,5 miliarde de lire sterline. Kraft nu mai deţine Cadbury după ce a separat în 2012 divizia de alimente, redenumită Mondelez International, care include şi brandurile Toblerone, Kenco şi Oreo.

Compania Mondelez România este unul dintre cei mari producători şi distribuitori pe piaţa cafelei şi dulciurilor.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...