1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Unilever va concedia 2.000 de angajaţi şi va reduce numărul de produse comercializate cu 30%

Grupul anglo-olandez Unilever va reduce numărul de produse comercializate cu 30% până la sfârşitul lui 2014, pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa şi pentru a face faţă efectelor încetinirii economiei globale, transmite Reuters.

06 dec, 2013 | Agerpres

Unilever, al doilea mare producător de bunuri de larg consum din lume, este afectat de încetinirea economică de pe pieţele emergente, de unde obţine peste jumătate din vânzări, în ţări precum India şi China.

Pentru a deveni mai eficientă, compania va concedia aproximativ 2.000 de angajaţi şi va continua să-şi ajusteze portofoliul de produse.

'Economia globală încetineşte şi perspectivele sunt îngrijorătoare. Trebuie să ne îmbunătăţim performanţele deoarece ne-am pierdut competitivitatea', a declarat directorul general al Unilever, Paul Polman.

Compania vrea să economisească 500 milioane de euro (683 milioane de dolari), după concedierea a aproximativ 2.000 de angajaţi anul acesta, şi îşi va îmbunătăţi lanţul de furnizare a produselor.

Unilever se va concentra pe cele mai mari branduri ale sale, inclusiv cele 15 care generează venituri anuale de peste un miliard de euro fiecare. Polman a explicat că va continuarea vânzarea activelor care nu sunt de bază, a brandurilor neperformante şi când va fi posibil va achiziţiona branduri atractive.

Unilever a anunţat recent că în trimestrul trei din 2013 vânzările au înregistrat cel mai lent ritm de creştere din ultimii patru ani, din cauza declinului cererii pe pieţele emergente.

În perioada iulie-septembrie 2013, vânzările de bază ale grupului anglo-olandez (care exclud achiziţiile şi fluctuaţiile valutare) au crescut cu 3,2%, în timp ce în primul semestru s-a înregistrat un avans de 5%. Creşterea veniturilor a încetinit pe pieţele emergente în trimestrul trei din 2013 la 5,9%, faţă de 12% în perioada similară din 2012. Este pentru prima dată din 2010 când vânzările pe pieţele în curs de dezvoltare, cum ar fi India şi Indonezia, au urcat cu mai puţin de 10%.

Anul trecut, Unilever a majorat preţurile pentru a compensa creşterea preţurilor materiilor prime, dar a avertizat că urmează o perioadă dificilă în Europa Occidentală şi o încetinire a creşterii în America de Nord.

Unilever este prezent în peste 100 de ţări. Compania este pe piaţa românească din anul 1995. Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă - România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Moldova. Prin cele 100 de ţări în care este prezentă, compania are 163.000 de angajaţi, iar în 2009 volumul vânzărilor a atins 40 de miliarde de euro.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO