Unirea Shopping Center, disputată de fiul și văduva lui Dan Adamescu, profit contabil de 23,2 mil. lei în 2018

Unirea Shopping Center, compania de retail deținută de Dan Adamescu, decedat în 2017, a obținut un profit contabil de 23,2 milioane de lei în 2018, față de pierderea de 34,8 milioane de lei din 2017. Compania e încă în ape tulburi din cauza conflictului dintre Carmen Adamescu, fosta soție a lui Dan Adamescu și Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri. 
Răzvan Zamfir - lun, 17 iun. 2019, 07:32
Unirea Shopping Center, disputată de fiul și văduva lui Dan Adamescu, profit contabil de 23,2 mil. lei în 2018

De altfel, în luna aprilie poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) şi procurori de la Parchetul Capitalei au făcut percheziții la Unirea Shopping Center și la sediul unuia dintre directori, după Carmen Adamescu l-a reclamat pe fiul lui, Alexander, că ar fi luat un milion de euro ilegal din firmă ca să-şi plătească avocaţii.

În plus, și Alexander Adamescu a acuzat-o de aceleaşi manevre cu ceva timp în urmă, când Carmen Adamescu a și fost reținută, dar eliberată ulterior.

Chiar și așa, Unirea Shopping Center a reușit să intre pe profit, ca urmare a diminuării cheltuielilor de exploatare și financiare, după cum a anunțat Consiliul de Administrație al companiei.

Societatea a continuat rambursarea creditelor contractate de la BCR și Libra Bank, în anul 2018 plătindu-se suma de 6,2 milioane de lei la BCR respectiv 2 milioane de lei la Libra Bank, conform contractelor.

Creditul BCR pentru magazinul din Brașov, achitat

Totodată în luna august 2018 a fost achitat integral creditul contractat la BCR pentru magazinul deținut în Brașov. De asemenea, în anul 2018, valoarea investițiilor în clădire, echipamente și mobilier a avut o valoare de 5,2 milioane de lei. 

Potrivit unui comunicat al companiei, profitul net va acoperi în primul rând pierderile cauzate societătii în timpul managementului defectuos al fostului președinte al Consiliului de Administrație.

„Vom dedica sume importante în următoarea perioadă în reamenajarea centrelor comerciale din București și Brașov. Dorim să creștem atractivitatea locațiilor și să atragem retailerii cei mai inovatori din România și din străinătate”, spune Alexander Adamescu, actualul președinte al Consiliului de Administrație. 

Centrul comercial Unirea este un lanț alcătuit din două mari centre comerciale, primul fiind situat în Piața Unirii din București, iar al doilea în Brașov.

Deschis în 1976 și extins în 1989, Unirea Shopping Center București a fost cel mai mare magazin din România comunistă. A fost transformat într-un centru comercial în anii 1990. Complexul are o suprafată totală de 83.971 de metri pătrati și are 1.000 de locuri de parcare. 

Proprietarul a deschis un al doilea centru comercial în 2008, în Brașov, Unirea Shopping Center Brașov, acoperind 42.000 de metri pătrati pe patru nivele. 90% din branduri sunt prezente și în complexul din București. Valoarea totală a investiției este estimată la 35 de milioane de euro.

Acționarul majoritar al Unirea Shopping Center este compania The Nova Group Investments România care deține 80,3% din acțiuni, urmată de SIF Muntenia cu 10,8% și alți acționari.

Te-ar mai putea interesa și
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce regiunea îşi accelerează tranziţia la energiile regenerabile, arată un......
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, ...
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Guvern: România, tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice pentru admiterea în programul Visa Waiver
Admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai ...