1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional; reconectarea se va produce în câteva ore

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional joi după-amiaza, la ora 17:40, din cauza unui tranzient în partea clasică a centralei, reconectarea urmând să se producă în câteva ore, a anunţat SN Nuclearelectrica.

20 iul, 2017 | Agerpres

'În prezent, reactorul Unităţii 2 este la putere, iar specialiştii CNE Cernavodă efectuează analize tehnice privind natura tranzientului. Întrucât reactorul este la putere, reconectarea Unităţii 2 a CNE Cernavodă la Sistemul Energetic National se va realiza în câteva ore', se spune în comunicatul companiei.

Potrivit sursei citate, realizarea analizelor tehnice nu are niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător.

'Sistemele centralei funcţionează conform proiectului şi realizarea analizelor tehnice nu implică niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător', precizează Nuclearelectrica.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO