Unitatea militară din Târgovişte unde a fost executat Ceauşescu devine mall. Aceiaşi dezvoltatori mai vor mall-uri în Piteşti şi Ploieşti

Competiţia dintre proprietarii de malluri se ascute la Ploieşti, Piteşti şi Iaşi. Compania Prime Kapital (PK), fondată de oamenii de afaceri sud-africani Martin Slabbert şi Victor Smeionov,  are planuri pentru construcţia de noi malluri în România. Târgovişte va avea primul centru comercial modern, chiar pe terenul fostei unități militare unde a fost împușcat Nicoale Ceaușescu, iar alte proiecte sunt în plan pentru Piteşti şi Ploieşti. 
Andrada Ghira - mar, 06 mart. 2018, 22:02
Unitatea militară din Târgovişte unde a fost executat Ceauşescu devine mall. Aceiaşi dezvoltatori mai vor mall-uri în Piteşti şi Ploieşti

Încă un oraş din România întră pe harta mallurilor. Dezvoltatorul imobiliar Prime Kapital va construi pe terenul fostei unităţi militare unde au fost împuşcaţi soţii Ceauşescu un mall de 31.000 de mp. Acesta va fi primul mall din oraş şi face parte dintr-un plan de regenerare urbană desfăşurat de autorităţile locale, la doi kilometri de centrul oraşului. Prime Kapital, care are un parteneriat cu sud-africanii de la MAS REI, a fost singura companie care în toamna anului trecut a depus oferte pentru dreptul de superficie asupra terenului destinat noului mall. 

Proiectul de regenerare urbană include și un nou stadion de fotbal, dar și lucrări de infrastructură publică pentru a conecta proiectul atât la centrul orașului, cât și la șoseaua de centură. Carrefour va fi retailerul ancoră al noului mall, potrivit datelor din raportul financiar al MAS REI. 

Un nou mall la Piteşti

Prime Kapital a semnat cu retailerul Carrefour care va fi ancora noului mall din Piteşti, care va avea o suprafaţă închiriabilă de 50.000 de mp, se arată în raportul financiar al partenerului sud-african, MAS REI.

Noul mall va fi construit pe un teren din zona industrială din zona Lânăriei, pe malul lacului Prundu şi în apropierea gării. Proiectul sud-africanilor, care lucrează pentru obţinera avizelor de construcţie, va face competiţie mallului VIVO deţinut de Immofinanz.

Concurenţă pentru AFI ŞI NEPI 

Un alt oraş aflat în vizorul companiei este Ploieşti. Compania se afla în vara anului trecut în discuţii cu Upetrom pentru preluarea unui teren de circa 65.000 de mp. Deşi Upetrom, companie deţinută de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a intrat în insolvenţă, creditorii au fost de acord cu vânzarea terenului către PK, care vrea să dezvolte un centru de 26.500 de mp închiriabili. Terenul se află chiar lângă Kaufland, iar parcul comercial va fi completat şi de un magazin Lidl şi un hypermarket Carrefour.

În oraş mai sunt deschise două malluri, unul inaugurat de NEPI, iar celălalt de AFI Europe România. 

Prime Kapital vrea la Iaşi cel mai mare mall din afara Bucureştiului 

După ce a cumpărat datoria Era Shopping Park şi a intrat în acţionariatul firmei prin care a fost construit parcul comercial, Prime Kapital, alături de sud-aficanii de la MAS REI, vor să transforme proiectul într-un mall regional. Dezvoltatorul vrea să dubleze suprafaţa comercială a Era Shopping Park cu noi extensii comerciale, dar şi de petrecere a timpului. În prezent, parcul comercial are o suprafaţă închiriabilă de 50.000 de mp, cu o unitate Carrefour (15.290 mp) şi Decathlon (4.090 mp). Extinderea Era Shopping Park va avea loc la sfârşitul lui 2019, iar în prezent se lucrează la obţinerea autorizaţiilor de construcţie. 

La Iaşi, concurenţa este ceva mai mare. Aici sunt deschise trei malluri: Palas, Iulius Mall şi Felicia Shopping Center

Ce se deschide anul acesta 

Compania mai are în derulare proiectul de la Baloteşti. Este vorba de o galerie comercială de 28.000 de mp de lângă magazinul celor de la Hornbach. Pe lângă Lidl, au fost semante contracte cu Jysk, Carrefour, Noriel, Pepco şi Animax. Deşi se află în faza de obţinere a autorizaţiilor, raportul celor de la MAS REI arată că deschiderea primei faze din proiect ar putea fi amânată pentru anul viitor.  

Se va deschide până la sfârşitul acestui an Baia Mare Value Center, care va avea o suprafaţă de 22.000 de mp. PRintre chiriaşi se numără Carrefour şi Pepco. 

În plus, companiile au finalizat achiziţia unui teren de 6,1 hectare la Roman. Dacă iniţial era în plan construcţia unei galerii conerciale de 12.850 de mp, interesul retailerilor a dus la creşterea suprafeţei la 19.000 de mp. Printre chiriaşi se numără Carrefour şi Pepco, iar deshcidere se va face mai devreme de sfârşitul anului. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...