Uniunea Europeană a introdus Japonia pe lista statelor pentru care restricțiile de călătorie ar trebui ridicate

Consiliul Uniunii Europene a adăugat joi Japonia pe lista ţărilor pentru care restricţiile de călătorie ar trebui să fie ridicate, ţinând cont de ameliorarea situaţiei legate de COVID-19 în ţara asiatică, informează dpa, citată Agerpres.
AGERPRES - joi, 03 iun. 2021, 20:34
Uniunea Europeană a introdus Japonia pe lista statelor pentru care restricțiile de călătorie ar trebui ridicate

Pe lista respectivă se mai află Australia, Israel, Noua Zeelandă, Rwanda, Singapore, Coreea de Sud şi Thailanda.

Totuşi, rămâne la latitudinea fiecărui stat membru UE să decidă exact eventualele condiţii impuse călătorilor.

În perioada de început a pandemiei de coronavirus, toate ţările UE, mai puţin Irlanda, au interzis călătoriile non-esenţiale dinspre statele terţe, cu excepţia câtorva situaţii. Restricţia a fost relaxată gradual la începutul lui iulie 2020, dar numai în câteva ţări terţe situaţia epidemiologică a părut suficient de bună pentru a permite intrarea liberă în blocul comunitar european.

Potrivit unui comunicat al Consiliului UE, restricţiile de călătorie ar trebui să fie ridicate treptat pentru regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao, cu condiţia confirmării unei măsuri reciproce.

Criteriile pentru determinarea ţărilor terţe pentru care actualele restricţii de călătorie ar trebui să fie ridicate au fost actualizate pe 20 mai. Ele acoperă situaţia epidemiologică şi răspunsul general la COVID-19, precum şi credibilitatea informaţiilor disponibile şi sursele informaţiilor.

Recomandarea Consiliului UE nu este un instrument obligatoriu juridic. Autorităţile statelor membre rămân responsabile pentru implementarea conţinutului recomandării. În deplină transparenţă, ele pot ridica doar progresiv restricţiile de călătorie cu privire la ţările terţe aflate pe listă. Un stat membru UE nu ar trebui să decidă ridicarea restricţiilor de călătorie pentru ţări terţe nelistate înainte ca acest lucru să fie decis într-o manieră coordonată.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...