Universal Robots, cu afaceri și în România, înregistrează o creștere puternică în al doilea trimestru

Universal Robots, compania daneză de roboți colaborativi (coboți), a raportat venituri de 83 de milioane de dolari în al doilea trimestru, în creștere cu 8% față de perioada similară a anului trecut.
Lidia Neagu - joi, 11 aug. 2022, 17:14
Universal Robots, cu afaceri și în România, înregistrează o creștere puternică în al doilea trimestru

„În termeni generali, veniturile din al doilea trimestru au crescut cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut, dar în moneda locală daneză, compania a înregistrat o creștere de 22% pentru T2”, a declarat președintele Universal Robots, Kim Povlsen, adăugând că, măsurată astfel, Universal Robots a înregistrat o creștere de 30% în primele două trimestre ale anului 2022, comparativ cu prima jumătate a anului 2021.

Universal Robots evidențiază creșterea deosebit de puternică a cererii globale pentru aplicațiile de sudare ca fiind cheia succesului său în prima jumătate a anului. De asemenea, compania și-a crescut veniturile în urma colaborării cu producătorii de echipamente originale [OEM]. „Coboții noștri oferă fundația unor produse noi cu adevărat interesante”, a spus Povlsen. „Vedem dezvoltarea de noi parteneriate cu OEM în cadrul ecosistemului nostru înfloritor drept o oportunitate excelentă atât pentru inovare, cât și pentru creștere în viitor.”

Colaborare care generează creștere în întregul ecosistem

Universal Robots a instalat peste 50.000 de coboți în întreaga lume. Peste 80 de OEM creează soluții cu coboți UR, cuprinzând o gamă largă de aplicații, de la sudare și paletizare până la sarcini de construcție. Cererea tot mai mare de tehnologie colaborativă se reflectă și în succesul partenerilor producători de echipamente originale ai Universal Robots. O companie, 3D Infotech, care folosește coboți UR pentru a crea soluții metrologice, a acordat utilizării tehnologiei Universal Robots și poziției în ecosistemul UR+ meritul pentru o creștere „fenomenală” a veniturilor de peste 200% în 2021.

De la introducerea primului robot colaborativ (cobot) comercial din lume în 2008, UR a dezvoltat un portofoliu de produse care reflectă o gamă largă de acoperiri și sarcini utile. Fiecare model este susținut de o selecție largă de efectori terminale, software, accesorii și kituri de aplicații din ecosistemul UR+. Acest lucru permite coboților să fie utilizați într-o gamă largă de industrii și înseamnă că pot fi redistribuiți în diverse sarcini.

Compania, care face parte din Teradyne Inc., are sediul central în Odense, Danemarca și are birouri regionale în Statele Unite, Germania, Franța, Spania, Italia, Cehia, România, Rusia, Turcia, China, India, Japonia, Coreea de Sud, Singapore și Mexic.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...