Universal Robots lansează aplicaţiile UR+ pentru simplificarea integrării coboţilor

Universal Robots anunţă că a lansat 20 de kituri software și hardware pentru cele mai populare aplicații pentru coboți pe platforma UR+, cel mai mare și comprehensiv ecosistem din industrie de produse certificate perfect compatibile cu coboții UR.
Lidia Neagu - mar, 31 mart. 2020, 09:38
Universal Robots lansează aplicaţiile UR+ pentru simplificarea integrării coboţilor

Prin reducerea numărului mare de decizii tehnice ce trebuiau luate pentru cele mai comune applicații, kiturile „Plug and Produce” scad riscurile și complexitatea unui proiect și sunt gata pentru instalarea rapidă și preluarea sarcinilor precum finalizarea, inspectarea, asamblarea, operarea mașinilor-unelte, îndepărtarea materialelor, distribuirea și manevrarea materialelor.

„În calitate de lider mondial în industria roboților colaborativi, Universal Robots e încântat să anunțe extinderea premiatului ecosistem UR+ prin includerea aplicațiilor certificate pentru coboți” a spus Jim Lawton, Vicepreședinte Product and Applications Management, în cadrul Universal Robots(UR). „E un cadru nou în care clienții nu mai trebuie să selecteze și să specifice compenentele periferice de care au nevoie pentru coboți, ci vor primi un kit cu majoritatea componentelor necesare pentru aplicațiile lor. Beneficiile sunt o instalare și o amortizare a investițiilor mai rapidă.”

Citeşte şi: Coboţii, noii colegi de muncă ai oamenilor în industria 4.0. Cum arată şi ce fac INTERVIU

Ecosistemul extins al UR+ prevede acum două mari categorii: componente și kituri pentru aplicații. Kiturile sunt concepute de partenerii UR+, lideri în domeniul în care activează și cu o cunoaștere aprofundată a aplicațiilor, care elimină dublarea eforturilor în implementarea aplicațiilor cu utilizare larg răspândită.

Noua categorie de kituri pentru aplicații lansată pe platforma UR+ pune la dipoziție un număr de 20 de kituri, iar multe altele urmează să apară. Unele kituri sunt disponibile oriunde în lume, în timp ce altele numai în anumite țări sau regiuni. Toate kiturile dispun de software-ul „URCap” care le permite utilizatorilor să controleze toate componentele externe direct din tableta destinată programării cobotului UR, beneficiind de o interfață complexă 3D.

„Pe măsură ce ecosistemul UR+ a evoluat, Universal Robots a ascultat opiniile clienților pentru a înțelege cum ar putea facilita instalarea coboților,” declară Jim Lawton. „Cu peste 200 de produse certificate și peste 400 de dezvoltatori înscriși în program, platforma UR+ s-a extins într-un ritm accelarat, oferind cea mai complexă platformă de componente pentru coboți din domeniu. Adăugarea kiturilor pentru aplicații va întări poziția noastră de lider în ce privește integrarea rapidă și simplă.”

Universal Robots a fost fondat în 2005 de către CTO-ul companiei, Esben Østergaard – câștigătorul premiului Engelberger 2018, care a dorit să facă tehnologia bazată pe roboți accesibilă tuturor prin dezvoltarea unor roboți industriali flexibili, de dimensiuni mici, ușor de utilizat, cu un preț rezonabil și siguri de utilizat.

De la lansarea primului robot colaborativ (cobot), în 2008, compania a înregistrat o creștere considerabilă, coboții ușor de utilizat, fiind vânduți acum pe plan mondial. Compania, care face parte din Teradyne Inc., are sediul în Odense, Danemarca, și are filiale și birouri regionale în Statele Unite, Germania, Franța, Spania, Italia, Republica Cehă, Polonia, Turcia, China, India, Singapore, Japonia, Coreea de Sud, Taiwan și Mexic. În 2019, Universal Robots a avut un venit de 248 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...