Unul din patru deţinători de carduri de credit nu îl folosesc – sondaj CEC Bank

Unul din patru (24%) deţinători de carduri de credit nu îl folosesc, potrivit unui sondaj online realizat de Finzoom pentru CEC Bank, se menţionează într-un comunicat remis luni de bancă.
AGERPRES - lun, 01 nov. 2021, 16:12
Unul din patru deţinători de carduri de credit nu îl folosesc - sondaj CEC Bank

Totodată, 36% dintre deţinătorii de carduri plătesc ulterior integral sumele utilizate lunar de pe cardul de credit, se precizează în comunicat.

Chiar şi în situaţiile în care există sume neacoperite, 45% dintre respondenţi au doar solduri mici, de sub 2.500 lei, ceea ce înseamnă că posesorii de carduri de credit utilizează cardurile de credit cu prudenţă, conform CEC Bank.

Astfel, cei mai mulţi utilizatori au identificat avantajele cardului de credit şi ştiu să-l folosească, astfel încât să nu plătească costuri suplimentare, reiese din răspunsurile furnizate în cadrul sondajului, scrie Agerpres.

Doar 11% dintre respondenţi susţin că folosesc cardul de credit pentru retrageri de numerar, operaţiuni pentru care cele mai multe bănci percep dobânzi mai mari decât pentru plăţile la comercianţi.

Un procent de trei ori mai mare (33%) de utilizatori susţin că a optat pentru sistemul de plată în rate fără dobândă, în contextul în care oferta include carduri de credit cu între 3 şi 24 de rate fără dobândă.

Principalul motiv pentru care consumatorii solicită un card de credit este avantajul de a cumpăra pe loc şi de a plăti mai târziu (29% dintre răspunsuri).

Accesul rapid la bani este motivaţia pentru 20% dintre respondenţi, iar 14% sunt atraşi de costurile reduse, dacă rambursează la timp sumele utilizate.

În ceea ce priveşte sumele cheltuite lunar de pe cardul de credit, pentru 37% dintre cei chestionaţi acestea sunt în medie între 300 şi 1.000 de lei.

Alţi 24% dintre deţinătorii de carduri de credit cheltuie sub 300 de lei, iar 18% dintre respondenţi cheltuie lunar sume de 1.000 – 2.500 lei

Cei mai mulţi dintre cei chestionaţi folosesc cardul de credit de 1-2 ori pe lună (45%), 20% realizează 3-5 operaţiuni lunar, iar 24% fac mai mult de 5 operaţiuni lunar.

Cu privire la reticenţele faţă de cardurile de credit, cei mai mulţi (40%) menţionează costurile mari (dobânda şi comisioanele).

Pentru 28% dintre respondenţi este prea mare tentaţia de a cheltui mai mult decât îşi permit, iar 20% se tem că nu-şi vor permite să ramburseze creditul.

Sondajul privind utilizarea cardurilor de credit a fost realizat în luna septembrie, pe un eşantion de peste 2.000 de respondenţi din toată ţara.

Te-ar mai putea interesa și
2024 ar putea fi al patrulea an consecutiv în care se va înregistra un deficit în producția de cafea robusta, soiul utilizat pentru cafeaua instant
2024 ar putea fi al patrulea an consecutiv în care se va înregistra un deficit în producția de cafea robusta, soiul utilizat ...
Volcafe Ltd., unul dintre cei mai mari traderi mondiali de cafea, se aşteaptă la o situaţie fără precedent în care lumea se va confrunta cu al patrulea an consecutiv de deficit de boabe de......
Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, își schimbă strategia de business. Cum îi va impacta pe clienții români
Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image, își schimbă strategia de business. Cum îi va impacta pe clienții români
Ahold Delhaize, retailerul belgiano-olandez care operează lanțul de magazine Mega Image și Shop&Go în România și care ...
Greenpeace și Fridays for Future au depus o plângere la OCDE împotriva OMV cu privire la intenția de a exploata gaze naturale din zăcământul Neptun Deep
Greenpeace și Fridays for Future au depus o plângere la OCDE împotriva OMV cu privire la intenția de a exploata gaze ...
Organizațiile de mediu Greenpeace și Fridays for Future anunță că au depus la OCDE (Organizația pentru Cooperare și ...
Crystal Dental Clinic anunță că intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate, o piață mai puțin acoperită
Crystal Dental Clinic anunță că intră pe segmentul de servicii stomatologice corporate, o piață mai puțin acoperită
Clinica Crystal Dental Clinic, care operează de 21 de ani pe piața de profil, raportează că a realizat o cifră de afaceri ...