Up România introduce calculul amprentei de carbon pentru tranzacțiile cu cardurile

Emitentul de tichete de masă și beneficii extrasalariale Up România lansează în parteneriat cu Mastercard un nou serviciu, care calculează amprenta de carbon pentru tranzacțiile cu cardurile Up.
Lidia Neagu - lun, 18 dec. 2023, 17:29
Up România introduce calculul amprentei de carbon pentru tranzacțiile cu cardurile

Prin acest serviciu, românii pot vedea scorul de carbon pentru fiecare achiziție făcută și ce impact au asupra mediului, în aplicația Up Mobil Pay, unde sunt detaliate toate tranzacțiile făcute.

Modul de calcul al amprentei de carbon se bazează pe Calculatorul de Carbon dezvoltat de Mastercard și Doconomy. Acesta utilizează Aland Index, o metodă care se bazează pe date globale de la S&P și Trucost, verificate independent de EY.
Pentru fiecare tranzactie, se calculeaza amprenta de carbon utilizând date precum intensitatea emisiilor și cifra de afaceri a companiilor implicate. Aceste informații sunt corelate cu codurile de categorie ale comercianților pentru a oferi o estimare a impactului asupra mediului.

Deținătorii de carduri pot vizualiza amprenta de carbon per tranzacție și per categorie, fiind încurajați să ia decizii de cheltuieli mai conștiente pentru a reduce impactul lor asupra mediului.

„Ne bucurăm să fim primul emitent care dă puterea utilizatorilor aplicației Up Mobil să acționeze responsabil, într-un mod nou și autentic. Primul pas este acela de a crește nivelul de conștientizare al impactului pe care îl are fiecare tranzacție, ca mai departe să ne adaptăm comportamentul cu obiectivul de a reduce cât putem de mult amprenta de carbon. Prin această inovație răspundem așteptărilor tot mai mari ale clienților de a lucra cu parteneri responsabili și de a crea un viitor mai sustenabil. Prin Ethoca Consumer Clarity îmbunătățim transparența achizițiilor și oferim o experiență completă de gestionare a tranzacțiilor utilizatorilor aplicației Up Mobil. Acest proiect are o importantă majoră pentru că întărește strategia de business a grupului Up de susținere a consumului responsabil”, a declarat Ionuț Condruz, Chief Strategy & Operating Officer Up România.

Up România face parte din Grupul Up, deservește peste 25.000 de clienti și peste 800.000 de beneficiari. Cu o prezență de 20 de ani în România, compania ofera diverse instrumente de motivare și solutii financiare avantajoase pentru performanța businessului companiilor, printre care se numără produse și servicii pentru salariați, platforma de beneficii flexibile Up MultiBeneficii, soluții digitale interactive de incentivare și recompensare STIM Online, servicii dedicate comercianților, precum și solutii personalizate pentru modernizarea sectorului de acțiune socială.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...