UPC România: venituri în creştere cu 6%, în primul trimestru, până la 178,4 milioane lei

Furnizorul de servicii de televiziune şi internet UPC România a anunţat luni un avans de 5,8% al veniturilor în primele trei luni ale acestui an, până la 178,4 milioane lei, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul creşterii numărului de abonamente, scrie News.ro.
Economica.net - lun, 08 mai 2017, 07:13
UPC România: venituri în creştere cu 6%, în primul trimestru, până la 178,4 milioane lei

În primele trei luni ale anului trecut, compania, parte a grupului Liberty Global, a avut venituri de 168,6 milioane lei, scrie News.ro.

”Veniturile în lei ale UPC România au crescut cu aproape 6% comparativ cu perioada similară a anului trecut, de la 168,6 milioane lei în T1 2016 la 178,4 milioane lei în T1 2017”, se arată în comunicat.

Compania a înregistrat un total de 140.400 de abonamente noi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi extinderea ariei de acoperire a serviciilor digitale cu aproximativ 255.000 de case, reprezentând o creştere cu aproape 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut UPC a raportat cu 6,7% mai mulţi clienţi de televiziune digitală, cu 8,7% mai mulţi clienţi de internet şi cu 17,5% mai mulţi clienţi de telefonie comparativ cu ianuarie-martie 2016.

Directorul general al UPC România & Ungaria, Robert Redeleanu, a subliniat că, în primele trei luni, toată baza de clienţi a trecut la un nou portofoliu de produse, având astfel acces la viteze de internet de peste 150 Mbps.

”Viteza medie pe care o vor avea clienţii UPC este de 285 Mbps, mult peste viteza medie a pieţei. Astfel, toţi clienţii noştri beneficiază de cele mai noi servicii şi cele mai mari viteze în toată aria de acoperire UPC”, a declarat Redeleanu.

Astfel, noile abonamente de internet de mare viteză şi cele de televiziune digitală au susţinut creşterea companiei, după investiţii în extinderea ariei de acoperire. La sfârşitul lui martie 2017, serviciile digitale UPC erau disponibile pentru 2,877 milioane de gospodării din România, reprezentând o creştere anuală de aproape 10%.

Redeleanu a subliniat că, în 2017, compania intenţionează să păstreze acelaşi nivel al investiţiilor, atât pentru lansarea de noi servicii digitale, cât şi pentru extinderea reţelei actuale. Numărul abonamentelor a ajuns la un total de 2,291 milioane la sfârşitul primului trimestru, pe toate segmentele: televiziune, internet şi telefonie.

”Peste 70% dintre clienţii UPC de televiziune sunt abonaţi ai televiziunii digitale, iar dintre aceştia, aproape 50.000 au ales deja media-box-ul inovator HORIZON, recent lansat, care oferă o experienţă de televiziune complet nouă clienţilor noştri. Rata rapidă de adopţie a modem-ului nostru Wi-Fi de ultimă generaţie continuă, peste 40% dintre clienţii UPC de internet având acasă modemul Connect Box”, se arată în comunicat.

Operatorul român este afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din lume.

Principalii concurenţi ai UPC România sunt RCS&RDS şi Romtelecom. Compania furnizează servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), internet în bandă largă şi telefonie în peste 300 de localităţi.

Te-ar mai putea interesa și
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va reveni inflația sau nu?”. În funcție de felul în care alegem să......
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power ...
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...