1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Uraganul Sandy a provocat pagube fără precedent la sediul ONU

Uraganul Sandy a provocat pagube importante la sediul Naţiunilor Unite de la New York, au afirmat joi oficiali ai ONU, informează AFP.

02 noi, 2012 | Mediafax

Uraganul a provocat un incendiu şi o importantă inundaţie la subsolul clădirii, care s-a redeschis joi, după ce a fost închisă trei zile.

"Acest episod climatic extrem a produs pagube fără precedent la sediul ONU, luni şi marţi", a afirmat Yukio Takasu, secretar general adjunct al ONU, însărcinat cu probleme de administrare, adresându-se Adunării Generale.

Rafalele violente de vânt care au însoţit Uraganul Sandy au smuls, de asemenea, o prelată care proteja bolta clădirii Adunării Generale.

De mai multe luni, au avut loc lucrări pentru renovarea sediului ONU, costul operaţiunilor ridicându-se în total la două miliarde de dolari.

Totodată, Uraganul Sandy a forţat Consiliul de Securitate al ONU să se mute. Ambasadorii celor 15 state membre ale Consiliului au fost nevoiţi să se instaleze miercuri în sedii temporare pentru a ţine o reuniune de urgenţă consacrată reînnoirii mandatului Forţei Uniunii Africane în Somalia (AMISOM).

Pagubele provocate de Sandy "au afectat comunicaţiile şi alte infrastructuri", a declarat purtătorul de cuvânt al ONU, Martin Nesirky. "Dar, în ciuda dificultăţilor, toate activităţile esenţiale au fost continuate (...), iar contactele cu misiunile de pace în lume au fost menţinute", a adăugat el.

Sediul ONU "s-a redeschis şi ar trebui să funcţioneze curând la capacitate maximă", a precizat purtătorul de cuvânt.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO