URB Group: România a devenit „groapa de gunoi” a rulmenţilor contrafăcuţi; Guvernul să ia măsuri

România a devenit "groapa de gunoi" a rulmenţilor contrafăcuţi, din China şi Pakistan, iar Guvernul trebuie să ia măsuri pentru stoparea acestui fenomen, a declarat vineri Harun Adiguzel, directorul general al grupului URB, din Turcia, proprietarul Rulmenţi Bârlad.
Economica.net - vin, 06 apr. 2012, 20:37
URB Group: România a devenit

„Am investit în România peste 120 milioane de dolari la Rulmenţi Bărlad, de la privatizarea din anul 2000. Toată afacerea de aici a crescut de 15 ori. Contrafacerea rulmenţilor este însă o problemă, aproximativ 70% din rulmenţii de pe piaţa românească sunt contrafăcuţi. Din păcate, România a devenit «groapa de gunoi» a rulmenţilor contrafăcuţi din China şi Pakistan”, a declarat Adiguzel într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Adiguzel a adăugat că guvernul de la Ankara a aprobat o OUG prin care obligă firmele care comercializează rulmenţi contrafăcuţi să plătească „impozite de dumping”.

„Asta cerem şi Guvernului român. Cred că avem dreptul de a cere asta, pentru că suntem producători indigeni”, a mai spus Adiguzel.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, prezent la conferinţa de presă a URB, i-a promis lui Adiguzel că va prezenta solicitarea sa premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi a precizat că executivul de la Bucureşti este preocupat permanent de problemele investitorilor străini serioşi, nu a celor care îşi schimbă sediul săptămânal.

Bode a apreciat că privatizarea Rulmenţi Bârlad a fost una de succes.

„Privatizarea URB este o căsătorie fericită de afaceri, între un etalon al industriei româneşti şi un investitor serios.URB are peste 2.400 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din estul ţării. Guvernul îşi doreşte astfel de parteneri şi îi va susţine în orice demers care să le susţină activitatea”, a spus Bode.

URB produce anual 30,8 milioane de rulmenţi, iar până în 2023 grupul îşi propune să aibă zece unităţi de producţie şi o cifră de afaceri anuală de un miliard de dolari.

URB Group a avut anul trecut o cifră de afaceri de 200 milioane dolari, iar pentru acest an estimează afaceri de 260 milioane dolari. În 2010 afacerile grupului au fost de 146 milioane dolari.

Grupul are trei fabrici de rulmenţi, în România, Turcia şi Ungaria, cu care acoperă o cotă de piaţă la nivel mondial de 0,2%, potrivit datelor proprii.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...