Ursache, ASF: Fondul Suveran va duce la creşterea investiţiilor străine şi a încrederii investitorilor

Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI) va fi evenimentul numărul 1 pe piaţa românească de capital, iar odată realizat proiectul, va creşte atât volumul investiţiilor străine, dar şi încrederea investitorilor în România, a declarat pentru News.ro vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache, scrie News.ro.
Economica.net - mar, 02 mai 2017, 07:52
Ursache, ASF: Fondul Suveran va duce la creşterea investiţiilor străine şi a încrederii investitorilor

”Aşteptarea anului 2017 în piaţa de capital românească o reprezintă Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. Este vestea cea mai bună pe care investitorii români şi străini o aşteaptă de la statul român”, a afirmat Ursache.

El a subliniat că, la evenimentele recente de profil din Londra şi New York, investitori europeni şi americani au arătat un interes major pentru proiectul Fondului, scrie News.ro.

„Eu cred că este evenimentul numărul 1 în piaţa de capital românească, iar pe termen mediu şi lung principala sursă de investiţii în economia românească”, a adăugat vicepreşedintele ASF.

Ursache mai spune că autorităţile doresc urgentarea acestui proiect.

”Există interes major pentru investiţiile în piaţa de capital românească a căror exponent fundamental în 2017 este Fondul Suveran. Odată realizat, investitorii vor căpăta şi mai multă încredere în piaţa de capital românească. Totul pe fondul încheierii de către ASF a pachetului de acţiuni legislative prin care reglementările din piaţa de capital sunt identice cu reglementările din piaţa de capital europeană”, a explicat oficialul autorităţii.

Astfel, România va avea o legislaţie unică în Europa care va facilita capitalului străin o circulaţie liberă, neîngrădită de bariere.

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat pe 21 aprilie că proiectul de lege privind constituirea Fondului Suveran de Investiţii urmează să fie supus rapid dezbaterii publice şi transmis Parlamentului pentru adoptare.

Guvernul a decis, pe 9 februarie, adoptarea unui memorandum privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).

Potrivit memorandumului, FSDI va avea ca scop dezvoltarea şi finanţarea proiectelor de investiţii rentabile şi sustenabile, fiind un mecanism de finanţare care va identifica şi materializa oportunităţi investiţionale cu impact în dezvoltarea economică durabilă şi crearea de noi locuri de muncă pe termen lung.

Statul român, prin Ministerul Economiei, va avea calitatea de acţionar unic pe toată perioada de funcţionare a FSDI.

Te-ar mai putea interesa și
Bruxellesul propune o agendă ambițioasă de impozitare a întreprinderilor din Uniunea Europeană
Bruxellesul propune o agendă ambițioasă de impozitare a întreprinderilor din Uniunea Europeană
Comisia Europeană a adoptat marţi o Comunicare privind o impozitare a întreprinderilor, care să fie adaptată secolului XXI, pentru a promova un sistem robust, eficient şi echitabil de......
Amazon duce negocieri pentru preluarea studioului Metro-Goldwyn-Mayer
Amazon duce negocieri pentru preluarea studioului Metro-Goldwyn-Mayer
Gigantul american Amazon.com Inc este în negocieri pentru a achiziţiona celebrul studio de cinema Metro-Goldwyn-Mayer (MGM), ...
SAS oferă peste 700 de ore de conținut gratuit pentru programul de master „Data Science for Industry and Society” al Universităţii Babeș-Bolyai
SAS oferă peste 700 de ore de conținut gratuit pentru programul de master „Data Science for Industry and Society” al ...
Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj derulează un program de masterat unic, "Data Science for Industry and Society", susținut ...
PSD a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu numirile șefilor interimari ai SRTv și SRR
PSD a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu numirile șefilor interimari ai SRTv și SRR
Partidul Social Democrat a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu Hotărârile Parlamentului privind numirea ...