1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Ursache, ASF: Trezoreria mai are 2,2 mld. euro din privatizări, din şapte miliarde. Vrem un Fond suveran activ pe piaţa de capital

Trezoreria statului mai are 2,2 miliarde euro disponibili din privatizări, din cele aproape 7 miliarde euro, iar banii aceştia nu pot rezolva până în 2020 investiţii de 10 miliarde euro, cât şi-a propus statul român, a declarat, marţi, Mircea Ursache, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, într-o conferinţă de specialitate.

28 mar, 2017 | Agerpres

'În ultimele zile am avut întâlniri cu Coaliţia pentru Dezvoltarea României, Coaliţia pentru Modernizarea României, BERD, să discutăm la nivel global necesitatea fie a continuării listărilor de către Guvern, fie a înfiinţării Fondului suveran. Observaţiile şi propunerile pe care toţi aceşti parteneri ai noştri ni le-au dat ne arată că nu e numai un punct dintr-un program de guvernare. Este o necesitate absolută pentru statul român, pentru dezvoltarea României. Din toţi banii din privatizări, aproape 7 miliarde de euro, conform raportului BNR, astăzi în conturi mai erau 2,2 miliarde euro disponibili la nivelul Trezoreriei statului cu care în niciun caz nu poţi rezolva până în 2020 investiţii de 10 miliarde euro, cât şi-a propus statul român', a spus Ursache.

El a precizat că un Fond suveran activ în piaţa de capital al rezolva problema.

'Noi, în calitatea noastră de reglementator şi de supraveghetor al pieţei, spunem că ne dorim un fond suveran, dar unul care să fie activ în piaţa de capital, nu unul care să funcţioneze doar în baza Legii 31 ca o societate comercială care administrează doar nişte pachete de acţiuni. Asta făceau până acum şi ministerele', a mai arătat oficialul ASF.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO