Ursus Breweries este primul berar care lansează o băutură de tipul hard seltzer pe piața din România

Compania Ursus Breweries a anunțat joi că este primul producător de bere din România care lansează o băutură alcoolică de tipul hard seltzer pe piață locală. Această este un gen de băutură apreciată de americani și a apărut în urmă cu câțiva ani, reușind să dea startul unui nou trend în categoria băuturilor alcoolice aromate.
Ion Dobreanu - joi, 13 mai 2021, 20:28
Ursus Breweries este primul berar care lansează o băutură de tipul hard seltzer pe piața din România

Hard seltzer și-a făcut apariția pe piața din SUA în 2016 și este de atunci apreciată de consumatori, fiind o băutură alcoolică carbonatată, ce are la bază apă acidulată și arome naturale de fructe. Brandul lansat de Ursus poartă denumirea de Viper Hard Seltzer și este lipsit de coloranți artificiali, conservanți și gluten, având 96 kcal/ 330 ml și un conținut moderat de alcool, de 4% vol.

Viper Hard Seltzer este produs în Plzen, Republica Ceha, mai exact în renumita fabrică de bere Pilsen. Apa folosită provine dintr-un izvor aflat la 100 de metri adâncime, sub bazinul Pilsen.

„Lansarea Viper Hard Seltzer este o inovație pe piața băuturilor alcoolice. Toate categoriile importante de băuturi alcoolice se bazează pe rețete care există de sute sau chiar mii de ani în urmă. Însă dorința de inovație a existat întotdeauna așa că, de-a lungul timpului, au apărut diferite sortimente de băuturi care își doreau să atragă tot mai mulți consumatori către o experiență senzorială aparte. Ultima reușită poate fi considerată categoria de mixuri de bere, inventată la începutul secolelor XIX – XX. Între timp însă, nu a mai apărut o altă băutură revoluționară, până acum. Așa că suntem încântați să oferim consumatorilor ceva nou și să lansăm o băutură într-o nouă categorie de băuturi alcoolice – categoria hard seltzer”, a declarat Marian Olteanu – Head of New Categories, Ursus Breweries.

Procesul de producție pentru Viper este asemănător cu procesul de fabricare al berii. Apa este ingredientul principal și este procesată într-un recipient special de fierbere. Spre sfârșitul procesului de preparare, în timpul răcirii, se adaugă o bază de glucoză-fructoză pentru obținerea alcoolului și astfel începe procesul de fermentare naturală cu drojdie. După aproximativ 6 zile de fermentare cu ajutorul drojdiei de bere, nivelul dorit de alcool și CO2 este atins. În continuare, lichidul este purificat pentru a fi limpede și cristalin, iar pentru a spori gustul răcoritor, produsul este îmbogățit cu aromă naturală de lime și cu suc de lime.

„România este una dintre primele țări din Europa unde am ales să lansăm Viper Hard Seltzer și pentru acest sezon am pregatit consumatorilor multe surprize. Viper este o băutură dedicată celor care se bucură de fiecare moment petrecut alături de prieteni și care aleg să consume băuturi alcoolice într-un mod responsabil.”, a adăugat Sorin Tudor, Brand Manager Viper, Ursus Breweries.

Din punct de vedere al ambalajului, Viper va putea fi găsit la raft atât la sticlă, cât și la doză cu un volum de 330 ml și este lansat în variantele cu aromă de lămâie și coacăze.

Despre Ursus Breweries

Ursus Breweries este cel mai mare producător de bere din România. Mărcile din portofoliul Ursus Breweries sunt: URSUS, Timișoreana, Ciucaș, Peroni Nastro Azzurro, Grolsch, Azuga, Pilsner Urquell, Asahi Super Dry și St. Stefanus, alături de marca de cidru Kingswood. În prezent, Ursus Breweries deține 3 fabrici de bere: în Brașov, Buzău și Timișoara și o micro-berărie în Cluj-Napoca. Ursus Breweries face parte din grupul Asahi Europe & International.

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR confirmă infiltrațiile la blocurile de ancoraj ale podului peste Dunăre și afirmă că acestea nu afectează structura
CNAIR confirmă infiltrațiile la blocurile de ancoraj ale podului peste Dunăre și afirmă că acestea nu afectează structura
Conform CNAIR, apariția recentă a infiltrațiilor la blocurile de ancoraj de la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila nu afectează structura podului și nici nu pun, în viitor, în pericol......
Ofertă de 7,62 mld. USD respinsă de al patrulea lanţ de supermarketuri din Marea Britanie
Ofertă de 7,62 mld. USD respinsă de al patrulea lanţ de supermarketuri din Marea Britanie
Grupul britanic Morrisons a anunţat sâmbătă că a respins o ofertă de preluare în numerar, de 5,52 miliarde de lire ...
Coronavirus: Scenariu verde în toată țara. 53 de cazuri în ultimele 24 de ore
Coronavirus: Scenariu verde în toată țara. 53 de cazuri în ultimele 24 de ore
Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a anunțat că toate judeţele şi municipiul Bucureşti rămân în scenariul verde ...
Bursa de Valori Bucureşti pierdut 895,8 milioane de lei din capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti pierdut 895,8 milioane de lei din capitalizare
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a pierdut, în această săptămână, 895,8 milioane de lei din capitalizare, respectiv ...