USL îşi lansează pe Naţional Arena candidaţii la parlamentare

USL îşi lansează, miercuri, pe Naţional Arena, candidaţii la alegerile parlamentare, în prezenţa liderilor formaţiunilor componente, organizatorii anunţând prezenţa a 80.000 de susţinători. Evenimentul are loc concomitent cu Congresul PPE, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului.
Economica.net - mie, 17 oct. 2012, 07:41
USL îşi lansează pe Naţional Arena candidaţii la parlamentare

În frunte cu Victor Ponta, care va candida în acelaşi colegiu din Gorj ca şi în 2008, 17 din cei 21 de membri ai actualului Cabinet vor candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie.

De asemenea, mare parte dintre actualii parlamentari USL vor candida pentru un nou mandat, inclusiv Dan Voiculescu.

Nume sonore noi de candidaţi din partea USL sunt, printre alţii, George Becali, Gabriela Firea şi Sebastian Ghiţă.

Nu vor candida Florin Georgescu, Mona Pivniceru, Leonard Orban şi Raed Arafat. În rest, toţi ceilalţi îşi vor încerca sau reîncerca norocul pentru a deveni sau redeveni parlamentari.

Mitingul de lansare a candidaţilor USL pentru alegerile parlamentare este programat, miercuri, pe Arena Naţională, între orele 18.00 şi 20.00. Scena pe care se va desfăşura evenimentul de lansare a celor 452 de candidaţi va fi aşezată în zona aferentă terenului, ca şi la concerte, dar, spre deosebire de acestea, manifestaţia USL nu va beneficia de show-uri, concerte sau reprezentaţii de gen, aşa cum s-a întâmplat anterior, urmând să se desfăşoare într-un registru solemn-serios.

Reprezentanţii USL vor avea la dispoziţie practic o zi pentru toate acţiunile organizatorice de placare a terenului, ridicare a scenei şi montare a materialelor publicistice de tip electoral, pentru că marţi Arena gazduieşte meciul de fotbal România-Olanda.

Participanţii la mitingul USL se vor aşeza în tribune şi peluze într-o ordine strictă, prestabilită, criteriile aşezării depinzând de judeţ, organizaţie, partid, iar participanţii vor primi numărul locului, al rândului şi al sectorului de tribună în care se vor aşeza.

Autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele care circulă în zona Arenei Naţionale vor avea, miercuri, trasee modificate, din cauza restricţiilor de trafic pe străzile Pierre de Coubertin, Basarabia, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu.

Trei străzi şi un bulevard din zona Naţional Arena vor fi închise din cauza mitingului. Astfel, de la ora 11:00, va fi închisă total circulaţia rutieră pe străzile Pierre de Coubertain, Vatra Luminoasă şi Maior Coravu. De asemenea, începând cu 18:30, nu se va circula pe bulevardul Basarabia, între Piaţa Hurmuzachi şi bulevardul Chişinău.

Poliţiştii solicită şoferilor să evite perimetrul adiacent Naţional Arena, să circule cu viteză redusă şi să oprească doar în locurile special amenajate.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, declara, luni, că la evenimentul de lansare a candidaţilor USL vor participa 80.000 de persoane, acesta fiind numărul maxim admis, stabilit în urma discuţiilor cu MAI şi ISU.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, declara, luni, că USL va închiria Arena Naţională pentru lansarea candidaţilor la parlamentare plătind contravaloarea acestui serviciu, fără reduceri, în timp ce Dragnea afirma că „se negociază” contractul cu Primăria Capitalei.

Întrebat cu cât se va închiria Arena Naţională, Ponta spunea: „Cu cât se închiriază în mod normal. Niciun fel de discounturi”.

La rândul său, Dragnea spunea că nu poate preciza suma pentru care USL va închiria Arena Naţională întrucât contractul cu Primăria Capitalei „se negociază”, el făcând această afirmaţie după ce preşedintele PSD Victor Ponta a precizat că USL va plăti contravaloarea fără discounturi.

Totodată, USL şi-a luat angajamentul de a respecta regulile stadionului – nu se fumează, nu se mănâncă seminţe în tribune, iar ceea ce se strică se plăteşte.

Mai mult, manifestaţia USL va beneficia de paza stadionului, stewarzii care sunt prezenţi la meciuri urmând a fi prezenţi şi la evenimentul USL.

Evenimentul USL are loc concomitent cu Congresul PPE care se desfăşoară la Bucureşti pe 17 şi 18 octombrie.

Lideri ai PDL au criticat decizia USL de a organiza lansarea candidaţilor concomitent cu Congresul PPE.

Reprezentanţii democrat-liberali au afirmat că programarea lansării candidaţilor USL în acelaşi timp cu Congresul PPE dovedeşte frustrarea liderilor USL Victor Ponta şi Crin Antonescu şi că „niciun om sănătos la cap” nu ar face aşa ceva.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea medie a fraudelor autorizate de către posesorii de carduri Revolut a fost de 619 lire sterline (3.570,2 lei) în 2023. De ce trebuie să te ferești ca să nu autorizezi o fraudă
Valoarea medie a fraudelor autorizate de către posesorii de carduri Revolut a fost de 619 lire sterline (3.570,2 lei) în ...
În 2023, sistemele antifraudă ale băncii digitale Revolut au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline, echivalentul a aproximativ 2,8 miliarde de lei, la nivel global. Pentru......
Medicover capitalizează cu peste 27 de milioane de lei Iowemed care are două policlinici în judeţul Constanţa
Medicover capitalizează cu peste 27 de milioane de lei Iowemed care are două policlinici în judeţul Constanţa
ABC Medicover Holdings din Olanda majorează capitalul social al firmei Iowemed cu 27,3 milioane de lei, conform unei decizii ...
Încă 1,9 milioane de euro vor finanța expansiunea retailerului polonez Zabka în România. Compania a numit manager peste operațiunile locale
Încă 1,9 milioane de euro vor finanța expansiunea retailerului polonez Zabka în România. Compania a numit manager peste ...
Retailerul polonez Zabka, care se va extinde pe plan local urmare a intrării în acționariatul distribuitorului autohton ...
Giganții aerului: low-costul bate companiile de linie. Câți pasageri au transportat marile companii din Europa în 2023
Giganții aerului: low-costul bate companiile de linie. Câți pasageri au transportat marile companii din Europa în 2023
Deși blamate de cele mai multe ori, companiile low-cost din Europa transportă mai mulți pasageri decât companiile de ...