1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

News

USL vrea scutirea de impozit pe profit pentru investiţiile noi în turismul balnear şi în agrement

USL intenţionează, dacă ajunge la guvernare, să scutească de impozit pe profit pe o perioadă de cinci ani investiţiile noi în turismul balnear şi în infrastructura de agrement, a declarat, miercuri, într-o conferinţă, Alin Burcea, vicepreşedintele departamentului de Turism al USL.

14 mar, 2012 | Mediafax

"Aceste măsuri vor stimula dezvoltarea turismului în zone în care acum este deficitar. Bugetul nu va fi afectat de aceste scutiri, pentru că este vorba de investiţii noi, care fără aceste facilităţi nu s-ar face deloc", a declarat Burcea, care a fost secretar de stat în ministerul Turismului în perioada 2001-2002 şi care deţine agenţia de turism Paralela 45.

Declaraţiile au fost făcute în urma unei întâlniri înt reprezentanţii USL şi cei ai patronatelor din turism şi ai mai multor hoteluri şi agenţii.

"Ne mai propunem, de asemenea, creşterea de zece ori a taxelor şi impozitelor pentru structurile hoteliere privatizate şi nemodernizate. Astfel, cei care le-au cumpărat şi le-au lăsat în paragină vor fi obligaţi fie să investească în ele, fie să le vândă", a afirmat Burcea.

Reprezentantul USL a mai spus că în ultimii patru ani bugetele MDRT au fost folosite haotic şi discreţionar, cu o eficienţă incertă. Totodată, pentru promovarea internă nu s-au alocat deloc bani.

"De patru ani, Guvernul nu a venit cu nicio măsură de sprijin sau de stimulare a industriei turistice şi nu a fost în stare să promulge legea turismului", a continuat el.

Acesta a afirmat că în ultimii trei ani, datele statistice şi creşterile raportate de MDRT nu au avut nicio legătură cu realitatea pe care au simţit-o operatorii din turism.

"Ministerul anunţă creşteri, iar noi, în hoteluri şi la agenţii, avem scăderi. Nu ştiu cum numără ei turiştii din hoteluri şi staţiuni, că nu au instrumente. Poate au un udrometru care le spune exact numărul acestora", a mai spus Burcea.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO