Ușoară ieftinire a carburanților, și azi. Care sunt prețurile

Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus din nou prețurile azi, la două zile de la precedenta ieftinire. De data aceasta s-a ieftinit doar benzina.
Mihai Nicuţ - vin, 05 aug. 2022, 08:11
Ușoară ieftinire a carburanților, și azi. Care sunt prețurile

Stația Petrom de pe Șoseaua Virtuții din București, monitorizată de noi în acest an, afișa azi, 2 august 2022, în aplicația Petrom, un preț al benzinei standard de 8,20 lei/litru, în timp ce prețul motorinei standard este de 8,83 lei/litrul.

Prețurile reale pe care le plătiți la pompă sunt cu 50 de bani mai mici însă, adică 7,70 lei pe litru la benzină și 8,33 de lei pe litru la motorină.

Așadar, Petrom a redus prețurile cu trei bani pe litru, doar la benzină, în timp ce prețul motorinei a rămas nemodificat.

Ieftinirea vine la două zile de la precedenta, când compania a redus prețurile cu zece bani pe litru, atât la motorină, cât și la benzină, o mișcare de preț mai amplă decât cele cu care ne obișnuise compania.

Este a șaptea scădere consecutivă de preț după 1 iulie, momentul de la care companiile au redus prețurile cu 50 de bani pe litru ca urmare a Ordonanței Guvernului.

Potrivit datelor Petrom de la jumătatea anului, cererea națională de carburanți s-a redus în trimestrul al doilea cu 2%, după ce în primul trimestru crescuse cu 7%.

Petrom este lider pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, cu cu o rețea de 561 de stații de distribuție, dintre care 401 Petrom și 160 OMV.

Petrolul se tot ieftinește

Preţurile petrolului au scăzut joi la cele mai reduse niveluri din ultimele şase luni, după date din SUA care au arătat că stocurile de ţiţei şi benzină au crescut în mod neaşteptat săptămâna trecută, în timp ce OPEC+ a anunţat că îşi va creşte ţinta de producţie a petrolului cu 100.000 de barili pe zi (bpd), potrivit Reuters.

La ora redactării acestei știri, cotația pentru țițieul Brent, de referință pentru piața europeană, era de 94,37 dolari pe baril, iar ce a tipului WTI, de referință pentru piața americană, era de 88,89 dolari (date OilPrice.com).

Te-ar mai putea interesa și
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și al mașinilor electrice. ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...
MIPE va lansa până la sfârșitul lui 2023 toate apelurile majore de proiecte pentru perioada 2021-2027
MIPE va lansa până la sfârșitul lui 2023 toate apelurile majore de proiecte pentru perioada 2021-2027
Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) va lansa până la sfârşitul anului 2023 toate apelurile majore ...
Petre Daea: Indicele de calitate al grâului din acest an este superior, ceea ce asigură confort industriei de morărit şi panificaţie
Petre Daea: Indicele de calitate al grâului din acest an este superior, ceea ce asigură confort industriei de morărit ...
Indicele de calitate al grâului obţinut în acest an este superior, devenind astfel un produs panificabil, ce poate asigura ...