USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu

Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care au fost supuși cei câtiva conducători auto STB care au ieșit sâmbătă pe traseu.
Cristian Negrei - sâm, 22 ian. 2022, 13:55
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu

„USR București condamnă actele de vandalism, hărțuire și violență la adresa șoferilor STB care respectă hotărârile judecătorești, își respectă obligațiile și ies pe traseu în București.Este a doua zi în care un autobuz STB este atacat cu pietre, iar șoferii sunt hărțuiți și amenințați”, susține organizația pe pagina sa de Facebook.

Pentru a exemplifica acuzele aduse în text, la postare sunt atașate mai multe fotografii, una dintre acestea cu un autobuz vandalizat, iar altele cu afișe prin care sunt nominalizați pentru a fi intimidați puținii conducătorii auto care au decis să nu mai continue greva STB. În fotografiile postate, numele acestora au fost anonimizate.

„Instituțiile statului trebuie să-și facă treaba și să se asigure că șoferii care vor să iasă din autobaze o pot face în siguranță. În plus, autoritățile trebuie să afle cine se află în spatele acestor atacuri și amenințări.
Consilieri USR din Consiliul General se află în legătură cu șoferi STB care nu sunt de acord cu acțiunea ilegală a sindicatului și fac toate demersurile necesare de tragere la răspundere a celor care amenință și hărțuiesc șoferii și provoacă acte de vandalism”, se mai precizează în declarația făcută de USR.

USR consideră că asistăm doar la o răfuială politică între PSD și PNL, în care un sindicalist PSD vrea să demită un director pus de PNL.

„Dacă cineva mai are dubii despre ceea ce se întâmplă, este foarte simplu, bătaia dintre PSD și PNL din Guvern s-a mutat la nivel de companii municipale: printr-o oprire ilegală a lucrului la comanda unui consilier general al PSD se cere o demisie a unui director PNL. Asta în timp ce suferă nu doar bucureștenii, dar și șoferii care își fac datoria”, susține USR București.

5.548 de persoane internate

Un număr de 5.548 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 sunt internate în unităţile sanitare din ţară, dintre care 490 sunt copii, a anunţat, sâmbătă, Grupul de Comunicare Strategică.

Potrivit GCS, în secţiile ATI sunt internaţi 582 de pacienţi, cu 18 mai mult decât în ziua anterioară, iar 4 sunt copii.

Dintre pacienţii internaţi la terapie intensivă, 70 au certificat care atestă vaccinarea anti-COVID.

Pe teritoriul României, 103.360 de persoane confirmate cu infecţie cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 5.542 în izolare instituţionalizată.

De asemenea, 80.590 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituţionalizată – 53.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6.677 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 615 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Te-ar mai putea interesa și
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
Cum ar putea impacta piața locală tranzacția Ahold Delhaize-Profi. Sunt între 45 și 59 de regiuni posibil afectate 
În decizia prin care a însărcinat Consiliul Concurenței din România să analizeze tranzacția dintre Ahold Delhaize, proprietarul lanțului Mega Image și MidEuropa, fondul de investiții ce......
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a lăudat decizia lui Olaf Scholz de a nu trimite rachete Taurus Ucrainei
Fostul cancelar german Gerhard Schröder a susţinut decizia actualului cancelar Olaf Scholz de a nu livra Ucrainei rachete ...
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei ...
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...