Ustinescu, DTZ Echinox: Tranzacţiile imobiliare ar putea creşte în acest an la 400 milioane euro

Tranzacţiile imobiliare ar putea creşte în acest an la 400 milioane euro, având în vedere interesul arătat de potenţialii investitori, apreciază Cristian Ustinescu, directorul de investiţii al DTZ Echinox, potrivit căruia investitorii străini au mai mare încredere în piaţă faţă de cei autohtoni.
Economica.net - joi, 18 apr. 2013, 09:58
Ustinescu, DTZ Echinox: Tranzacţiile imobiliare ar putea creşte în acest an la 400 milioane euro

„În primele trei luni valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 110 milioane de euro, investiţii care practic au crescut faţă de trimestrul anterior în procente cu două cifre. Dinamica crescută a discuţiilor pe care le avem cu investitorii ne îndreptăţeşte să spunem că până la sfârşitul anului vom avea tranzacţii comerciale de 400 milioane de euro”, a declarat Ustinescu la conferinţa Mediafax Talks about Constriuctions.

Anul trecut au fost încheiate tranzacţii imobiliare de circa 300 de milioane de euro.

În opinia lui Ustinescu, restructurarea băncilor din Cipru influenţează pozitiv investiţiile din România.

„Avem discuţii cu cei din bănci private, care vor plasamente alternative pentru clienţii lor, decât cele tradiţionale. Bani există pentru investiţii în imobiliare, problema este de încredere, din partea investitorilor autohtoni, mai ales. Am clienţi care preferă să cumpere proiecte în Frankfurt, decât în Bucureşti. Avem companii care se gândesc care vor să restrângă activitatea aici şi să se extindă pe alte pieţe, unde găsesc costuri de utilităţi mai mici”, a precizat Ustinescu.

El a adăugat investitorii străini au mai multă încredere în piaţa locală, dând ca exemplu New Europe Property Investments, care a obţinut o finanţare de 60 milioane euro, parţial pentru investiţii în România.

Ustinescu apreciază că şi segmentul rezidenţial oferă oportunităţi.

„Trăim în locuinţe care trebuie demolate şi pentru care se face doar spoială prin programele de reabilitare”, a spus el.

Reprezentantul DTZ Echinox a arătat că piaţa are nevoie de apartamente gândite care să răspundă nevoilor beneficiarilor, nu cu terase de zeci de metri pătraţi.

Totodată, Ustinescu a arătat că există cerere de spaţii de producţie, în afara Bucureştiului, iar dezvoltatorii de birouri şi de spaţii de retail continuă să fie activi pe piaţa locală.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Furnizorii de energie și gaze, obligați de lege la compensări și plafonări de prețuri la clienți finalii, se tem că statul nu le va da banii înapoi
Furnizorii de energie și gaze, obligați de lege la compensări și plafonări de prețuri la clienți finalii, se tem că ...
Schema de sprijin pe care Parlamentul vrea să o instituie pentru scăderea pe perioada de iarnă a facturilor la electricitate ...
Start-up-ul Nooka Space inaugurează în Cluj-Napoca cea mai mare rețea de birouri inteligente de proximitate din România
Start-up-ul Nooka Space inaugurează în Cluj-Napoca cea mai mare rețea de birouri inteligente de proximitate din România
Start-up-ul Nooka Space își continuă expansiunea pe plan local și anunță inaugurarea celei mai mari rețele de birouri ...
Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021
Gazprom se aşteaptă la vânzări record în 2021
 Grupul rus Gazprom se aşteaptă la venituri record anul acesta, în urma majorării preţurilor gazelor în Europa, şi ...