UTI îi răspunde Gabrielei Firea: PMB invocă numele companiei pentru a justifica public propriile nerealizări

Compania UTI respinge acuzațiile Primăriei Municipiului Bucureşti la adresa UTI, ca fiind "neadevărate și nefondate" și considerăm că PMB invocă numele companiei pentru a justifica public propriile nerealizări. 
Economica.net - joi, 14 feb. 2019, 17:30
UTI îi răspunde Gabrielei Firea: PMB invocă numele companiei pentru a justifica public propriile nerealizări

„UTI nu a ‘căpușat’ contractele cu PMB, ci a prestat servicii profesionale de înaltă calitate. Dovada incontestabilă este că în perioada în care UTI a gestionat Arena Națională aceasta a fost perfect funcțională, iar în perioada de 5 ani (2009–2013) în care mentenanța sistemului de management al traficului a fost asigurată de UTI, traficul a fost semnificativ îmbunătățit”, au precizat reprezentanţii UTI, ca urmare a comunicatului de presă al PMB, în contextul deciziei definitive a Curții de Apel de anulare a hotărârilor de înființare a companiilor municipale.

Potrivit reprezentanţilor UTI, costul de peste 400 milioane euro de capitalizare și de operaționalizare al acestor companii este atât de mare încât comparația de costuri pentru anumite licențe este irelevantă și duce discuția în derizoriu.

„Chiar în condițiile în care PMB încredințează în mod ilegal, fără licitație, contracte cu valori uriașe către aceste companii fără experiență și fără referințe, acestea nu vor produce, nici în 50 de ani, suficient profit pentru a amortiza investiția. Un adevărat model de economie de piață funcțională!”, au mai spus cei de la UTI.

Reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB) au anunţat că vor prezenta în Consiliul General proiecte care să pună în acord hotărârile de înfiinţare a companiilor municipale cu decizia instanţei, respectiv adoptarea acestora cu două treimi.

Potrivit PMB, societăţile municipale din Holdingul „Bucureşti, capitală europeană” au fost înfiinţate „cu bună credinţă şi în deplină legalitate”.

„Intenţia noastră a fost să spargem monopolul celor câteva firme care de ani de zile căpuşau bugetul Capitalei. De altfel, rezultatele s-au văzut, în unele locuri, imediat. Este cazul managementului traficului în Capitală, unde compania municipală prestează servicii cu mult mai ieftine decât cele oferite în trecut de compania UTI. De exemplu, o licenţă de integrare a intersecţiilor în sistemul automat de management al traficului costa pe vremea UTI 50.000 de euro, iar în prezent, doar 2.000 de euro, de la acelaşi producător. Şi exemplele pot continua. În 30 de ani s-au consolidat în Bucureşti 20 de clădiri, în timp ce în doar un an, Compania Municipală de Consolidări lucrează în peste 100 de imobile, primele 4 dintre acestea urmând să fie finalizate în acest an, precum şi 14 faţade”, se mai arată în comunicatul PMB.

Te-ar mai putea interesa și
Greva din Educaţie continuă. Liderii de sindicat solicită intervenţia de urgenţă a preşedintelui Iohannis
Greva din Educaţie continuă. Liderii de sindicat solicită intervenţia de urgenţă a preşedintelui Iohannis
 Greva din Educaţie continuă în condiţiile în care autorităţile nu au acceptat solicitările sindicaliştilor de creştere a salariilor cu aproximativ 20%, au anunţat marţi, în Piaţa......
Forumul Internațional Astana anunță principalii speakeri: emirul Qatarul, directorul general al FMI și președintele BERD vin în capitala Kazahstanului
Forumul Internațional Astana anunță principalii speakeri: emirul Qatarul, directorul general al FMI și președintele ...
Forumul Internațional Astana, o conferință internațională majoră care urmărește să abordeze provocările globale ...
Şeful AFM: România urmează, cel mai probabil, să fie condamnată de CJUE, pentru că nu a închis 68 de gropi de gunoi
Şeful AFM: România urmează, cel mai probabil, să fie condamnată de CJUE, pentru că nu a închis 68 de gropi de gunoi
România va fi condamnată, cel mai probabil, de Curtea Europeană de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), deoarece nu a ...
România este cea mai dinamică piaţă auto din UE dar în continuare codaşă la rata de motorizare
România este cea mai dinamică piaţă auto din UE dar în continuare codaşă la rata de motorizare
 România a înregistrat cel mai mare ritm de creştere medie anuală a ratei de motorizare din Uniunea Europeană, în ...