UTI investește 50 de milioane de euro în achiziţii de companii în ţară şi străinătate

UTI va investi 50 milioane de euro pentru achiziţia în următorii doi ani a mai multor companii în ţară şi străinătate, cu activităţi în domeniile de securitate, IT&C, managementul traficului, construcţii şi facility management, în care activează de altfel şi grupul deţinut de Tiberiu Urdăreanu.
Economica.net - Dum, 25 mart. 2012, 13:42
UTI investește 50 de milioane de euro în achiziţii de companii în ţară şi străinătate

„În forecast-ul pentru perioada 2012-2013 avem prevăzute 20 de milioane de euro din surse proprii pentru achiziţii de companii în România şi în regiune. În condiţiile de finanţare actuale, vom mai atrage 30 de milioane de euro împrumuturi bancare, tot pentru achiziţia de companii”, a declarat pentru MEDIAFAX Tiberiu Urdăreanu, preşedintele grupului UTI.

Acesta a declarat că anul trecut a cumpărat 70% din acţiunile firmei româneşti Softrust Vision Analytics, care activează în domeniul tehnologiilor de înregistrare şi stocare de date video, dar şi analiză video inteligentă.

„Avem negocieri avansate cu alte două firme din România şi suntem în fază incipientă privind cumpărarea unor firme din ţările unde UTI a pătruns recent, în special Polonia, Cehia şi Italia”, a adăugat Urdăreanu.

Anul trecut, UTI a înregistrat cele mai mari creşteri în domeniul instalaţiilor şi contrucţiilor (de la 32 milioane de euro în 2010 la 51 milioane de euro în 2011), datorită unor proiecte mari, precum lucrările de instalaţii şi contrucţii pentru Arena Naţională Bucureşti, modernizarea şi extinderea staţiei de epurare care deserveşte oraşul Cluj-Napoca, lucrările de instalaţii pentru noul terminal al aeroportului Henri Coandă şi reabilitarea unui corp al aeroportului Aurel Vlaicu.

Grupul a deschis în 2011 două noi sedii, în Polonia şi Azerbaidjan. În urma unor licitaţii câştigate în Polonia, o firmă a grupului derulează deja contracte de 5,5 milioane de euro. Astfel, UTI a câştigat două licitaţii pentru managementul traficului în Polonia, una anul trecut, în valoare de 1,8 milioane de euro, şi cealaltă, de 5 milioane de euro, în luna martie a acestui an.

Şi în Albania grupul a semnat două contracte în domeniul IT.

„În 2011 am realizat venituri de 6,3 milioane de euro din contractele din Bulgaria, Albania, Polonia, SUA şi Ucraina, care au reprezentat 4% din veniturile totale ale grupului. Faţă de anii trecuţi, în 2011 am început parteneriate şi contracte în Polonia, Bulgaria şi Ucraina. În 2012 se preconizează o cifră de afaceri externă de circa 10 milioane de euro, în varianta pesimistă a bugetului”, a spus Urdăreanu.

La nivelul întregului grup, cifra de afaceri a fost anul trecut de 157,4 milioane de euro, cu EBITDA (profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare) de 21,7 milioane de euro.

Comparativ cu anul 2010, cifra de afaceri a scăzut cu 6,7%, pe fondul prelungirii crizei economice, după cum explică Urdăreanu. Însă, compania şi-a crescut profitabilitatea, de la 13% în 2010, la 14% în 2011, prin măsuri de adaptare la condiţiile pieţei – analize financiare lunare, controlul costurilor şi salarizarea variabilă.

Acţionariatul UTI este format din TIU Holdings (57.06%), PineBridge Investments (27.02%), Fundaţia UTI (9.92%) şi 6% alţi acţionari.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...