UTI prezintă la BSDA singurele soluții românești de securitate cibernetică acreditate NATO, destinate Apărării

UTI, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori și integratori de sisteme dedicate domeniului militar, va prezenta, în cadrul expoziţiei internaţionale Black Sea Defense and Aerospace, care va avea loc la Romaero Baneasa, în perioada 14-16 mai 2014, soluții de securitate cibernetică, comandă şi control, aplicaţii software, echipamente Tempest, analiză video şi sisteme integrate de securitate pentru obiective militare.
Economica.net - mie, 14 mai 2014, 15:37
UTI prezintă la BSDA singurele soluții românești de securitate cibernetică acreditate NATO, destinate Apărării

Un element de atractivitate îl reprezintă panoplia de arme letale și neletale comercializate în cadrul Complexului de Tir UTI, singurul poligon interior de tir din București adresat pasionaților de tir cu arma, profesioniști sau amatori, a transmis compania.

Soluțiile UTI de securitate cibernetică aplicabile domeniului militar, rezultatul unei activități susținute de cercetare-dezvoltare, sunt bazate pe infrastructuri cu chei publice, cele mai sigure metode de securizare a informaţiilor. În contextul geopolitic actual, implementarea de soluții testate și acreditate pentru securizarea informațiilor de la nivelul structurilor de apărare este obligatorie pentru a răspunde atacurilor cibernetice care pot aduce atingere securității naționale, mai spune comunicatul de presă.

Soluțiile dezvoltate de certSIGN, companie membră a UTI și cel mai important jucător de pe piața națională a soluțiilor de securitate cibernetică, sunt recunoscute la nivel internațional prin introducerea produselor proprii certSAFE și shellSAFE în catalogul NATO NIAPC (NATO Information Assurance Product Catalogue). Acestea pot fi utilizate pentru procesarea informațiilor clasificate NATO până la nivelul NATO RESTRICTED.

UTI este al treilea producător de soluții PKI (Public Key Infrastructures) la nivel mondial și singurul din România ale cărui produse au fost introduse în acest catalog.

certSIGN a finalizat recent procesul de dezvoltare a unui produs de securitate cibernetică pentru dispozitivele mobile, Trust4Mobile, prima aplicație românescă de criptare voce și mesaje text. Această aplicație asigură maximul de securitate în comunicarea mobilă, utilizând certificate digitale și tehnologii PKI.

„Proiectele dezvoltate în România și în străinătate, recunoașterea de care produsele dezvoltate și soluțiile implementate se bucură la nivel NATO prin introducerea în catalogul furnizorilor agreați sau în cadrul exercițiilor Joint Warrior Interoperability organizate de Agenţia pentru consultanţă, comandă şi control a operaţiunilor NATO ne confirmă calitatea acestora și faptul ca putem răspunde celor mai înalte exigențe tehnologice și de securitate din domeniul militar”, declară Lucia Urdăreanu, Director Comunicare Corporatistă.

Preocuparea constantă pentru dezvoltarea de soluții tehnologice avansate a determinat achiziționarea în anul 2007 a Institutului de Cercetare Proiectare Sisteme de Producție pe care UTI l-a transformat într-un centru de excelență pentru cercetarea, dezvoltarea și producția de sisteme destinate industriei de apărare.  În cadrul Institutului sunt dezvoltate și integrate sistemele implementate în proiecte importante: radarul Gap Filler, dezvoltat în colaborare cu Lockheed Martin, sistemele C4i, echipamente Tempest, containere speciale, roboți de intervenție.

UTI, grup de companii cu capital majoritar românesc, are o structură de holding, fiind organizată la nivel operaţional pe 5 linii de business: sisteme de securitate şi apărare, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, soluții inteligente de transport si trafic, instalații şi antrepriză generală, facility management. UTI  a dezvoltat un parteneriat industrial stategic cu Grupul Bumar (Polonia) pentru a dezvolta şi implementa programe de apărare şi securitate a infrastructurilor critice în România, Polonia și țări terțe, dar și colaborări cu companii de renume internațional pentru dezvoltarea de proiecte în domeniul apărării.

 

Te-ar mai putea interesa și
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
INS: Pensia medie lunară în România a ajuns la 2.113 lei, în 2023
Pensia medie lunară a crescut cu 13,9%, în 2023, comparativ cu anul precedent, până la valoarea de 2.113 lei, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS)....
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând din acest an
Grupul Agricover a ajuns la un profit net de 44,1 miloane de lei anul trecut și a decis să acorde dividende începând ...
Agricover Holding, un grup de companii care activează în sectorul de agribusiness european, lider de piață în România, ...
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
Scotty The AI își face intrarea pe MEXC cu o creștere de preț de 33% (P)
La momentul redactării acestui articol, moneda meme nou apărută în spațiul crypto, Scotty the AI, a avut un debut surprinzător ...
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
Explozie la rafinăria Petromidia. Ce spun oficialii Rompetrol (KMG Internaţional)
O explozie a avut loc în această dimineață la Rafinăria Petromidia, cu degajări foarte mari de fum. Explozia nu a fost ...