UTI Systems va furniza ANCOM comparatorul online de tarife telecom. Vezi pentru ce sumă

UTI Systems va furniza autorităţii de reglementare în telecom, ANCOM, în prima parte a anului 2013, o aplicaţie web care va compara online ofertele de comunicaţii destinate utilizatorilor finali, valoarea contractului fiind de 1,32 milioane de lei, inclusiv TVA.
Economica.net - joi, 23 aug. 2012, 10:50
UTI Systems va furniza ANCOM comparatorul online de tarife telecom. Vezi pentru ce sumă

Prin anunţul de participare, contractul a fost estimat la 1,88 milioane de lei (TVA inclusă).

„Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a desemnat compania UTI Systems drept câştigătoare a licitaţiei pentru realizarea aplicaţiei online de comparare a ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali. Valoarea contractului este de 1.067.941,86 lei, fără TVA şi aplicaţia va fi finalizată în prima parte a anului viitor”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Alături de UTI Systems, la licitaţie s-au mai înscris Club Software, Digital Data Services, XOR IT Systems, Software Development&Consulting, Novation Wave şi consorţiile formate din Romtelecom şi Go Business, respectiv Asesoft International şi Insoft Development&Consulting.

Ofertele au fost depuse la finele lunii martie.

Ulterior, licitaţia a fost contestată de CS Vision, care deţine aplicaţia www.mobime.ro, principalul concurent al comparatorului pe care ANCOM vrea să-l lanseze.

Prin cererea depusă, CS Vision Braşov a solicitat anularea clarificărilor cuprinse în adresa ANCOM 6942/2012, anularea procedurii de atribuire şi refacerea documentaţiei şi reluarea procedurii de atribuire.

La începutul lunii iunie, Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) a decis anularea clarificărilor cuprinse în adresa ANCOM 6942/2012, anularea procedurii de atribuire şi a procedurii de achiziţie publică.

De asemenea, CNSC a respins cererea privind refacerea documentaţiei şi reluarea procedurii de atribuire.

În iulie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea autorităţii de reglementare în telecom de anulare a unei decizii a CNSC din iunie.

Proiectul „Aplicaţie online pentru compararea ofertelor de comunicaţii destinate utilizatorilor finali” va fi finanţat din fonduri ANCOM şi Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea asistenţei nerambursabile acordată din fonduri publice este de 886.198,32 lei.

La finalizarea proiectului, ANCOM va pune la dispoziţia utilizatorilor finali prin intermediul unei pagini de internet o aplicaţie interactivă care va oferi informaţii comparative privind tarifele şi condiţiile oferite de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului.

Pe baza opţiunilor introduse online de utilizatori, aplicaţia va realiza analize comparative ale planurilor tarifare disponibile pe piaţa din România, pentru trei categorii de servicii de comunicaţii electronice (telefonie mobilă, telefonie fixă şi acces la internet în bandă largă) şi combinaţii ale acestora, urmând să returneze, pentru fiecare interogare, un clasament al celor mai avantajoase 25 de oferte din punct de vedere al preţului (calculat pentru un interval de o lună).

În momentul afişării rezultatelor, vor fi publicate şi alte detalii relevante privind ofertele respective (de exemplu, număr de minute sau SMS-uri incluse, perioada de facturare, durata minimă a contractelor, datele de contact ale serviciului de relaţii cu clienţii).

Datele pe baza cărora aplicaţia va realiza aceste comparaţii vor fi furnizate de către operatorii de comunicaţii, care au obligaţia de a înscrie în aplicaţie orice nouă ofertă comercială în termen de 4 zile lucrătoare de la lansarea acesteia sau modificarea unei oferte existente.

Aplicaţia interactivă va fi implementată ca urmare a prevederilor Deciziei ANCOM 77/2009 privind obligaţiile de informare a utilizatorilor finali de către furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului.

Te-ar mai putea interesa și
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele două luni ale acestui an, faţă de perioada corespunzătoare din 2023,......
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în ...
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...