UTI îşi mută producţia de roboţi de luptă şi vehicule militare. FOTO cu submarinul românesc UTI

O hală cu infrastructură specializată pe construcţia de vehicule militare a fost ridicată pe Şoseaua Olteniţei din Bucureşti pentru beneficiarul UTI. Acolo se va dezvolta un nou model de transportor blindat de trupe pentru Armata Română, dar şi alte vehicule militare
Economica.net - lun, 25 mart. 2013, 22:04
UTI îşi mută producţia de roboţi de luptă şi vehicule militare. FOTO cu submarinul românesc UTI

Compania UTI Security Engineering a finalizat o investiţie de 12 milioane de lei într-o hală de producţie de autovehicule şi roboţi militari situată în Bucureşti pe Bulevardul Olteniţei. Aici se va dezvolta, împreună cu alte firme de profil, un nou transportor blindat destinat forţelor militare terestre din Ministerul Apărării. Potrivit reprezentanţilor UTI, proiectul este coordonat de compania de stat Romarm.

Tot aici se vor mai dezvolta „autospeciale destinate protecţiei infrastructurilor critice”,  a declarat Irina Grecu, director de comunicare al companiei.
„UTI poate fi, de asemenea, implicată în realizarea unor subansambluri din compunerea vehiculelor speciale şi în integrarea unor solutii complexe destinate acestora, producţia propriu-zisă fiind realizată de producătorii recunoscuţi în domeniul vehiculelor militare”.
Proiectul UTI a beneficiat şi de o asistenţă financiară nerambursabilă de 3 milioane de lei din partea UE în cadrul Programului Operaţional sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Compania patronată de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a mai dezvoltat şi alte vehicule destinate industriei militare printre care şi roboţi de asalt sau destinaţi dezamorsării bombelor sau submarine de mici dimensiuni care să desfăşoare subacvatic activităţi specifice. Producţia pentru aceste tipuri de echipamente va fi, de asemenea, mutată la sediul din Olteniţa.

Submarinul galben

Unul dintre roboţii cu aplicaţii inclusiv militare produs de UTI este submarinul MRS-02, inspirat de modelul LBV150-4 al firmei SEABOTIX.

Are dimensiunile: 750 x 400 x 350 milimetri, o masă totală de 46 kilograme, poate lucra la o adâncime de 50 de metri iar lungimea cablului de comandă este de 150 m. Submarinul este dotat cu camera TV color, sonda ultrason, pilot automat de adâncime precum şi, la cerere, cu alte accesorii opţionale.

Poate fi utilizat la verificarea conductelor şi cablurilor submarine, inspectarea platformelor de foraj marin, a corpului navelor şi a epavelor, constructii portuare, supravegherea scafandrilor aflaţi în misiune. cercetare ştiinţifică şi diverse aplicaţii în apele interioare.
Printre utilizatori şi potenţiali utilizatori se numără Hidroelectrica, ISU, Poliţia de Frontieră, Marina Militară, Administratia porturilor.

UTI reuneşte un grup de companii cu activităţi în domeniile militar, informatic, construcţii, mentenanţă şi administrare. Este printre preferatele la contractele cu statul. În 2011, potrivit ultimului bilanţ publicat, grupul UTI avea afaceri de peste 160 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Cîţu le-a cerut prefecților să aibă tot personalul mobilizat în contextul ploilor masive din ultima perioadă
Florin Cîţu le-a cerut prefecților să aibă tot personalul mobilizat în contextul ploilor masive din ultima perioadă
Premierul Florin Cîţu le-a cerut, sâmbătă, prefecţilor să fie pregătiţi pentru a interveni în orice moment, în contextul ploilor abundente din ultima perioadă, care au afectat mai multe......
Sute de zboruri de pe aeroportul din Shenzhen au fost anulate, după ce o angajată a fost diagnosticată cu varianta Delta a COVID-19
Sute de zboruri de pe aeroportul din Shenzhen au fost anulate, după ce o angajată a fost diagnosticată cu varianta Delta ...
Aeroportul din Shenzhen, oraş în sudul Chinei, a anulat sâmbătă sute de zboruri şi a dispus intensificarea verificărilor, ...
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va ...
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...