UTI îşi mută producţia de roboţi de luptă şi vehicule militare. FOTO cu submarinul românesc UTI

O hală cu infrastructură specializată pe construcţia de vehicule militare a fost ridicată pe Şoseaua Olteniţei din Bucureşti pentru beneficiarul UTI. Acolo se va dezvolta un nou model de transportor blindat de trupe pentru Armata Română, dar şi alte vehicule militare
Economica.net - lun, 25 mart. 2013, 22:04
UTI îşi mută producţia de roboţi de luptă şi vehicule militare. FOTO cu submarinul românesc UTI

Compania UTI Security Engineering a finalizat o investiţie de 12 milioane de lei într-o hală de producţie de autovehicule şi roboţi militari situată în Bucureşti pe Bulevardul Olteniţei. Aici se va dezvolta, împreună cu alte firme de profil, un nou transportor blindat destinat forţelor militare terestre din Ministerul Apărării. Potrivit reprezentanţilor UTI, proiectul este coordonat de compania de stat Romarm.

Tot aici se vor mai dezvolta „autospeciale destinate protecţiei infrastructurilor critice”,  a declarat Irina Grecu, director de comunicare al companiei.
„UTI poate fi, de asemenea, implicată în realizarea unor subansambluri din compunerea vehiculelor speciale şi în integrarea unor solutii complexe destinate acestora, producţia propriu-zisă fiind realizată de producătorii recunoscuţi în domeniul vehiculelor militare”.
Proiectul UTI a beneficiat şi de o asistenţă financiară nerambursabilă de 3 milioane de lei din partea UE în cadrul Programului Operaţional sectorial Creşterea Competitivităţii Economice.

Compania patronată de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu a mai dezvoltat şi alte vehicule destinate industriei militare printre care şi roboţi de asalt sau destinaţi dezamorsării bombelor sau submarine de mici dimensiuni care să desfăşoare subacvatic activităţi specifice. Producţia pentru aceste tipuri de echipamente va fi, de asemenea, mutată la sediul din Olteniţa.

Submarinul galben

Unul dintre roboţii cu aplicaţii inclusiv militare produs de UTI este submarinul MRS-02, inspirat de modelul LBV150-4 al firmei SEABOTIX.

Are dimensiunile: 750 x 400 x 350 milimetri, o masă totală de 46 kilograme, poate lucra la o adâncime de 50 de metri iar lungimea cablului de comandă este de 150 m. Submarinul este dotat cu camera TV color, sonda ultrason, pilot automat de adâncime precum şi, la cerere, cu alte accesorii opţionale.

Poate fi utilizat la verificarea conductelor şi cablurilor submarine, inspectarea platformelor de foraj marin, a corpului navelor şi a epavelor, constructii portuare, supravegherea scafandrilor aflaţi în misiune. cercetare ştiinţifică şi diverse aplicaţii în apele interioare.
Printre utilizatori şi potenţiali utilizatori se numără Hidroelectrica, ISU, Poliţia de Frontieră, Marina Militară, Administratia porturilor.

UTI reuneşte un grup de companii cu activităţi în domeniile militar, informatic, construcţii, mentenanţă şi administrare. Este printre preferatele la contractele cu statul. În 2011, potrivit ultimului bilanţ publicat, grupul UTI avea afaceri de peste 160 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat documentația lucrărilor de reabilitare a 13 străzi
Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat documentația lucrărilor de reabilitare a 13 străzi
Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat, în şedinţa de marţi, documentaţia privind lucrările de modernizare a 13 drumuri, relatează Agerpres....
Șeful ACEA  atrage atenția asupra riscurilor pe care și le asumă Europa în domeniul industriei auto
Șeful ACEA atrage atenția asupra riscurilor pe care și le asumă Europa în domeniul industriei auto
Luca de Meo, CEO al grupului Renault și președinte al ACEA, a transmis un mesaj politicienilor europeni în care le atrage ...
Cargus își completează echipa de conducere, cu obiectivul de a consolida compania în următorii ani
Cargus își completează echipa de conducere, cu obiectivul de a consolida compania în următorii ani
Cargus, unul dintre cei mai mari jucători din industria de curierat din România, își consolidează echipa prin recrutarea ...
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
INS: Valoarea activelor fondurilor de pensii era de aproape 95 de miliarde de lei la sfârșitul lui 2021
Valoarea totală a activelor fondurilor celor doi piloni de pensii era de 92,478 de miliarde de lei, la sfârşitul anului ...