UTI va construi trei staţii de epurare în judeţul Mehedinţi, proiect în valoare de 4 milioane euro

UTI Grup va construi trei staţii de epurare în judeţul Mehedinti, care vor deservi localităţile Strehaia, Cujmir şi Gura Văii, după ce a câştigat prin licitaţie un contract de 17 milioane de lei, plus TVA (aproximativ 3,9 milioane de euro), a anunţat miercuri compania.
Economica.net - mie, 03 sept. 2014, 10:48
UTI va construi trei staţii de epurare în judeţul Mehedinţi, proiect în valoare de 4 milioane euro

Contractul pentru realizarea celor trei obiective a fost atribuit prin licitație publică de către Secom – Drobeta Turnu Severin, în urma căreia oferta depusă de asocierea formată din UTI Grup (lider) şi FGG Lucas Construct, a fost declarată câştigătoare.

Valoarea totală a contractului este de 17 milioane de lei, plus TVA (aproximativ 3,9 milioane de euro), iar lucrările de proiectare şi construcții pentru cele trei stații vor fi finalizate în termen de 12 luni de la data acordării ordinului de începere a lucrărilor.

Proiectul beneficiază de finanțare europeană prin Programului Operaţional Sectorial de Mediu.

În cadrul proiectului, UTI va asigura partea de proiectare şi execuție a lucrărilor, obținerea autorizațiilor şi avizelor necesare realizării construcțiilor, furnizarea, montajul şi testarea echipamentelor tehnice şi tehnologice, punerea în funcțiune, instruirea personalului beneficiarului, precum şi serviciile de mentenanță în perioada de garanție.

Potrivit UTI, cele trei localități din Mehedinţi nu beneficiază de un sistem de colectare şi epurare a apei menajere, aceasta fiind deversată direct în arealul natural.

„Beneficiile acestui proiect sunt multiple, atât pentru locuitorii din cele trei localități, prin creşterea calității resurselor naturale, terestre şi subterane şi reducerea riscurilor de îmbolnăvire cauzate de poluarea necontrolată, cât şi pentru mediu, prin protejarea ecosistemului înconjurător şi reducerea impactul negativ al poluării şi al infiltraţiilor de ape uzate în reteaua hidrografică a județului Mehedinți”, se arată în comunicatul companiei.

UTI Grup a realizat lucrări similare pentru Compania de Apă Oltenia, în cadrul proiectului „Reabilitarea şi modernizarea surselor de apă şi a stațiilor de tratare pentru oraşele Scorniceşti, Potcoava, Drăgăneşti Olt şi Piatra Olt” şi pentru Compania de Apă Someş, în proiectul „Extinderea şi modernizarea Stației de epurare Cluj-Napoca”. În prezent, compania derulează lucrări pentru reabilitarea şi modernizarea stațiilor de epurare Filiaşi (județul Dolj) şi Dorohoi (județul Botoşani).

UTI Grup este o companie de tip holding, cu capital majoritar românesc, fondată în 1990, fiind organizată la nivel operaţional pe patru linii de business: sisteme de securitate pentru infrastructuri critice şi apărare, tehnologia informaţiei şi comunicaţii, managementul traficului, construcţii şi facility management.

Compania are filiale în Republica Moldova, Polonia, Italia, Olanda, Azerbaijan şi activităţi în ţări din Europa Centrală şi de Sud, precum şi în Orientul Mijlociu.

În 2013, grupul UTI, controlat de omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, a înregistrat o cifra de afaceri de peste 140 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Restricţii de circulaţie pe A1 Bucureşti – Piteşti. Se efectuează lucrări la partea carosabilă
Restricţii de circulaţie pe A1 Bucureşti – Piteşti. Se efectuează lucrări la partea carosabilă
Traficul pe autostrada A1 Bucureşti - Piteşti este restricţionat marţi pe anumite tronsoane având în vedere că în zonă se fac lucrări de asfaltare a părţii carosabile....
Lamborghini anunță un 2021 spectaculos, comenzile acoperind deja 10 luni de producție din acest an
Lamborghini anunță un 2021 spectaculos, comenzile acoperind deja 10 luni de producție din acest an
Marca Lamborghini se îndreaptă către un rezultat neașteptat de bun în 2021. Conform oficialilor companiei producția ...
JPMorgan a pus la saltea 500 de miliarde de dolari în aşteptarea creşterii dobânzilor
JPMorgan a pus la saltea 500 de miliarde de dolari în aşteptarea creşterii dobânzilor
Directorul general de la JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon, a spus luni seara că banca pe care o conduce are lichidităţi ...
Nurcile la control! Cum se pregătește statul român pentru a respecta legislația europeană și a preveni răspândirea SARS-Cov-2 prin intermediul nurcilor
Nurcile la control! Cum se pregătește statul român pentru a respecta legislația europeană și a preveni răspândirea ...
Autoritățile române trebuie să monitorizeze atent cele două ferme de nurci în județul Brașov, conform unei decizii ...