Utilizarea unor roboţi industriali în producţie

Cerințele pieței, dar și dezvoltările din domeniul tehnologic au dus la adoptarea unor soluții inteligente de realizare a activităților din procesul producției, una dintre acestea fiind reprezentată de utilizarea unor roboți industriali. Actualizarea infrastructurii unei companii s-a realizat prin utilizarea acestor roboți care folosesc cele mai noi tehnologii robotice pentru a veni în sprijinul companiilor care doresc să producă mai mult, la o calitate mai înaltă.
Ion Dobreanu - mie, 22 dec. 2021, 17:18
Utilizarea unor roboţi industriali în producţie

Există multe motive pentru care o companie ar trebui să utilizeze un astfel de instrument tehnologic, unele mai importante ca altele, așa cum este prezentat și în continuare.

Când este recomandată utilizarea unor coboti în producție?

Deși utilitatea lor este crescută la nivel general, există anumite acțiuni pe care angajații le pot face cu ajutorul unor roboţi industriali care au rolul de a le facilita sarcinile de lucru. Dintre acestea, operațiile care au un grad mare de repetitivitate sunt primele pentru care este recomandată utilizarea unor astfel de roboti.

De asemenea, utilizarea unor coboti în procesul de producție oferă posibilitatea de a realiza sarcinile cu o mare precizie, fiind astfel scăzute riscurile de deteriorare sau de pierderi majore, iar productivitatea este în acest fel crescură. Astfel de roboți industriali sunt recomandați a fi folosiți, așadar, atunci când se dorește realizarea sarcinilor cu precizie, astfel încât clienții să fie mulțumiți de calitatea înaltă a execuției, iar compania să obțină în acest fel profituri însemnate.
Activități repetitive desfășurate cu ajutorul unui brat mecanizat

Un brat mecanizat este mai puternic, mai precis, mai eficient decât brațele umane, iar acest lucru nu aduce decât avantaje în procesul de producție. Cu ajutorul acestuia poate fi realizată cu ușurință orice acțiune de mutare a unor materiale diverse din punctul A în punctul B, iar dacă se ia în considerare o greutate mai mare a materialelor, sunt extrem de clare beneficiile pe care le are utilizarea unor roboți industriali în producție în locul angajaților.

De asemenea, cu ajutorul unor roboti de paletizare se poate realiza o paletizare corectă, fiind astfel redus riscul de a deteriora produsele sau de a nu le manipula corespunzător. Paletizarea este una dintre acțiunile repetitive care se desfășoară într-o companie, iar atunci când identifici soluția perfectă pentru a face ceea ce implică procesul de paletizare, atunci mare parte din sarcinile de lucru în producție este realizată.

O altă activitate repetitivă este asamblarea de produse. Pentru că procesul de asamblare poate fi uneori monoton, existând riscul ca din cauza plictiselii care poate apărea să se realizeze și anumite erori, un braț robotizat poate scăpa angajații de acest risc crescut, ba chiar le oferă posibilitatea de a se concentra mai mult pe activitățile productive, de a-și maximiza astfel eficiența și a de realiza cu acuratețe sarcinile de lucru pentru a le oferi clienților calitate.

În ceea ce privește calitatea pe care trebuie să o aibă operațiunile precise, mai ales dacă este vorba despre companii recunoscute de la care clienții așteaptă ceea ce obișnuiau deja să le ofere, este vorba în primul rând despre manipulare și despre prelevare de probe, dar și de acțiunile de fabricare a sistemelor electronice. Este important ca activitățile extrem de migăloase să fie realizate cu o mare precizie, iar în aceste cazuri amintite mai sus, unul dintre cele mai bune rezultate poate fi obținut doar prin utilizarea unui brat mecanizat cu ajutorul căruia există posibilitatea de a realiza acțiunile mai eficient și mai rapid, fără greșeli.

Roboții industriali sunt astfel eficienți și preciși în acțiunile realizate, iar avantajele obținute sunt nenumărate, ceea ce îi face să reprezinte soluția ideală pentru utilizarea în domeniul producției, mai ales în companiile mici și mijlocii.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...