Utilizatorii de mașini electrice încarcă, în medie, 56 de minute și cheltuiesc 50 de lei – raport Eldrive

Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive a realizat un raport din care rezultă că durata medie a unei sesiuni a fost în 2023 de 56 de minute, costul fiind de circa 50 de lei.
Robert Stan - mar, 13 feb. 2024, 12:24
Utilizatorii de mașini electrice încarcă, în medie, 56 de minute și cheltuiesc 50 de lei - raport Eldrive

Conform oficialilor Eldrive România, în 2024 compania va acoperi integral teritoriul țării cu stații de încărcare pentru mașini electrice. Astfel, inclusiv județele neacoperite încă pe harta cu stații Eldrive România vor avea parte de infrastructură pentru mașini electrice. În plus, județele în care deja există stații vor beneficia de o rețea mai densă decât în prezent.

În acest context, planurile companiei Eldrive implică o creștere a numărului de stații de la cele 350 existente la finalul lui 2023 în România până la 1.000 de puncte de încărcare pe întreg teritoriul țării.

Pentru investiții Eldrive România se bazează pe capitalul propriu, precum și pe o parte din finanțarea de 40 milioane de euro acordată de Banca Europeană de Investiții (BEI) – acest împrumut fiind acordat nu numai pentru întărirea infrastructurii pentru mașini electrice din România, ci și pentru Bulgaria și Lituania.

Principalele noi parteneriate pe care le vizează compania în 2024, pentru noi locații de amplasare a stațiilor de încărcare, sunt cu dealeri auto și importatori, centre comerciale, hoteluri și ansambluri rezidențiale.

„Ne vom concentra, în 2024, pe expansiunea rețelei Eldrive România, pe asigurarea fiabilității stațiilor de încărcare, pe suport tehnic și asistență pentru clienți 24/7, precum și pe creșterea gradului de notorietate al rețelei noastre – toate acestea pentru a avea clienți individuali și companii mulțumiți de serviciile noastre”, a declarat Camelia Popescu, Country Manager Eldrive în România.

Printre cele mai importante date din raportul Eldrive pentru 2023 sunt cele care arată că rețeaua companiei a a avut un „uptime” de 95%, durata medie a unei sesiuni de încărcare a fost de 56 de minute, iar cantitatea de energie medie alimentată de clienții rețelei pe durata unei sesiuni a fost de 20,5 kWh, echivalentul unui cost mediu de circa 50 de lei. „Fără a lua în calcul promoțiile și prețurile preferențiale”, notează oficialii operatorului de stații de încărcare pentru mașini electrice și hibride plug-in.

Compania a încheiat 2023 cu un total de 350 puncte de încărcare în România. Din acest total, 82% sunt rapide (DC), iar restul de 18% sunt semi-rapide (AC).

Eldrive este un brand al companiei internaționale Eldrive Holding GmbH, care operează în România prin societatea eMobility Charging S.R.L. Compania activează și în Bulgaria și Lituania, în toate cele trei țări având active peste 1.200 de puncte de încărcare.

Te-ar mai putea interesa și
Unele state occidentale iau în considerare acorduri bilaterale pentru a trimite trupe în Ucraina – premierul slovac
Unele state occidentale iau în considerare acorduri bilaterale pentru a trimite trupe în Ucraina – premierul slovac
Mai mulţi membri ai NATO şi Uniunii Europene iau în considerare trimiterea de soldaţi în Ucraina pe o bază bilaterală, a declarat luni prim-ministrul slovac Robert Fico, citat de Reuters....
Fermierii au înconjurat sediul Comisiei Europene pe fondul reuniunii miniştrilor Agriculturii
Fermierii au înconjurat sediul Comisiei Europene pe fondul reuniunii miniştrilor Agriculturii
Fermierii europeni au încercat luni să treacă de barajele poliţiei, în încercarea de a înconjura sediul Comisiei Europene ...
Rusia va continua să utilieze energia ca pe o armă, susţine Ministerul britanic al Apărării
Rusia va continua să utilieze energia ca pe o armă, susţine Ministerul britanic al Apărării
Rusia va continua să îşi folosească rezervele energetice ca o armă, în contextul în care preşedintele Vladimir Putin ...
Plăţile instant vor fi disponibile, în curând, în toate ţările din Uniunea Europeană
Plăţile instant vor fi disponibile, în curând, în toate ţările din Uniunea Europeană
Uniunea Europeană a adoptat luni un regulament care va obliga băncile ca, începând de anul următor, să ofere plăţi ...