Uzina Dacia din Mioveni a produs 7 milioane de vehicule

Pe 18 ianuarie 2022, de pe linia de asamblare a uzinei Automobile Dacia din Mioveni a ieșit mașina cu numărul 7 milioane.
Robert Stan - mie, 19 ian. 2022, 10:35
Uzina Dacia din Mioveni a produs 7 milioane de vehicule

Automobile Dacia, cel mai mare producător român de mașini, a anunțat că „marți, 18 ianuarie 2022, la uzina de la Mioveni a fost fabricat vehiculul Dacia cu numărul 7 milioane”.

Conform informațiilor oferite de producător, modelul aniversar este un exemplar al Seriei Limitate Duster Extreme, de culoare Grey Urban, echipat cu motorul TCe 150 CP în versiunea cu cutia de viteze automată EDC. Vehiculul este destinat unui client din România.

Inaugurată în august 1968, uzina de la Mioveni a produs, de-a lungul timpului, șase generații de modele, de la Dacia 1100 până la noul vehicul de familie, Jogger.

Jalonul de 1 milion de vehicule a fost atins în anul 1985, cel de 2 milioane în 1998, iar cel de 5 milioane, în anul 2014.

Lansat în anul 2010, SUV-ul Duster – ajuns deja la a doua generație – este cel mai produs model din istoria uzinei, cu două milioane de exemplare fabricate.

În prezent, din totalul producției de vehicule Dacia, peste 85% sunt destinate exportului, în principal către pieţe din Europa, dar şi în nordul Africii şi Orientul Apropiat.

În condițiile unei pieţe afectată de criza sanitară şi de cea a componentelor electronice, marca românească deținută de grupul Renault a reușit să-și majoreze vânzările cu 3,1%, până la 537.095 de unități.

Din acest total, în Europa au fost comercializate 410.788 unități produse atât în România cât și în Maroc. Rezultatul bun înregistrat de Dacia (410.788 unități, +1,3%) este cu atât mai important cu cât piața europeană (UE + EFTA + Marea Britanie) a înregistrat un recul cu 1,5%, până la doar 11,77 milioane de autoturisme.

în România, Dacia a vândut 34.833 de mașini, în scădere cu 12,8% față de anul precedent. Cu taote acestea, marca se menține pe prima poziție în clasamentul înmatriculărilor, la mare distanță de Hyundai, Toyota sau Skoda, brandurile aflate pe locurile 2, 3 și 4.

Te-ar mai putea interesa și
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
BSDA-22 la Romaero: Tehnică militară de ultimă oră în România
În perioada 18-20 mai 2022 are loc la Romaero cea de-a opta ediție a Black Sea Defense & Aerospace – BSDA 2022....
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne „deschisă lumii”, promite preşedintele Xi Jinping
China va rămâne "deschisă lumii" a asigurat miercuri preşedintele Xi Jinping, în timp ce restricţiile sanitare şi, ...
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
SUA: E posibil ca Phenianul să realizeze un test nuclear în timpul turneului preşedintelui Biden în Asia
Statele Unite consideră că există o "posibilitate reală" ca regimul nord-coreean să efectueze "o altă lansare de rachetă" ...
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. Întrebările care vă pot pune în dificultate şi variantele de răspuns, explicate de INS
Chestionarul de recensământ, la care populaţiei i se cere să răspundă complet şi exact, este făcut pentru statisticieni. ...
Economica.net vă explică, într-o serie de materiale dedicate, la ce se referă întrebările din chestionarul de recensământ ...