Uzina Dacia din Mioveni a produs 7 milioane de vehicule

Pe 18 ianuarie 2022, de pe linia de asamblare a uzinei Automobile Dacia din Mioveni a ieșit mașina cu numărul 7 milioane.
Robert Stan - mie, 19 ian. 2022, 10:35
Uzina Dacia din Mioveni a produs 7 milioane de vehicule

Automobile Dacia, cel mai mare producător român de mașini, a anunțat că „marți, 18 ianuarie 2022, la uzina de la Mioveni a fost fabricat vehiculul Dacia cu numărul 7 milioane”.

Conform informațiilor oferite de producător, modelul aniversar este un exemplar al Seriei Limitate Duster Extreme, de culoare Grey Urban, echipat cu motorul TCe 150 CP în versiunea cu cutia de viteze automată EDC. Vehiculul este destinat unui client din România.

Inaugurată în august 1968, uzina de la Mioveni a produs, de-a lungul timpului, șase generații de modele, de la Dacia 1100 până la noul vehicul de familie, Jogger.

Jalonul de 1 milion de vehicule a fost atins în anul 1985, cel de 2 milioane în 1998, iar cel de 5 milioane, în anul 2014.

Lansat în anul 2010, SUV-ul Duster – ajuns deja la a doua generație – este cel mai produs model din istoria uzinei, cu două milioane de exemplare fabricate.

În prezent, din totalul producției de vehicule Dacia, peste 85% sunt destinate exportului, în principal către pieţe din Europa, dar şi în nordul Africii şi Orientul Apropiat.

În condițiile unei pieţe afectată de criza sanitară şi de cea a componentelor electronice, marca românească deținută de grupul Renault a reușit să-și majoreze vânzările cu 3,1%, până la 537.095 de unități.

Din acest total, în Europa au fost comercializate 410.788 unități produse atât în România cât și în Maroc. Rezultatul bun înregistrat de Dacia (410.788 unități, +1,3%) este cu atât mai important cu cât piața europeană (UE + EFTA + Marea Britanie) a înregistrat un recul cu 1,5%, până la doar 11,77 milioane de autoturisme.

în România, Dacia a vândut 34.833 de mașini, în scădere cu 12,8% față de anul precedent. Cu taote acestea, marca se menține pe prima poziție în clasamentul înmatriculărilor, la mare distanță de Hyundai, Toyota sau Skoda, brandurile aflate pe locurile 2, 3 și 4.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...