Uzina de produse speciale de la Dragomireşti va produce 70.000 – 75.000 de măşti FFP 3 pe zi

Uzina de produse speciale de la Dragomireşti va produce măşti de tip FFP 3 şi măşti chirurgicale, capacitatea de producţie zilnică fiind de 70.000 - 75.000 de măşti FFP 3 şi între 300.000 - 350.000 de măşti chirurgicale, a declarat, miercuri, premierul Ludovic Orban.
Economica.net - mie, 29 apr. 2020, 08:25
Uzina de produse speciale de la Dragomireşti va produce 70.000 - 75.000 de măşti FFP 3 pe zi

„Am testat prima mască FFP 2, de fapt e FFP 3 din punct de vedere al certificării materialului utilizat, care e produsă în România la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti. (…) Practic, Uzina de produse speciale Dragomireşti este prima capacitate economică care a achiziţionat utilajele şi care a pus în funcţiune liniile automatizate pentru producerea pe scară largă a două tipuri de măşti, acest tip de mască, numită N 95 după standardul asiatic, dar are echivalent de FFP3. Materialul utilizat pentru această mască a fost testat într-un laborator din Belgia şi are grad de protecţie de 99,8%. De asemenea, tot la această unitate economică intră în fabricaţie măştile chirurgicale, (…) măştile de largă utilizare care vor fi folosite după data de 15 mai. (…) Materialul care este utilizat, conform certificării, dă un procent foarte mare de protecţie, de aproape 80%”, a afirmat Orban, la finalul unei vizite la uzina de la Dragomireşti din judeţul Dâmboviţa.

Şeful Executivului a precizat că au fost achiziţionate utilaje care permit producţia în sistem automatizat, cu o capacitate zilnică între 300.000 şi 350.000 de măşti chirurgicale, iar pentru măştile FFP 3 de 70.000 şi 75.000 de unităţi.

Potrivit lui Orban, până în prezent, au fost avizate în cadrul entităţilor din subordinea Ministerului Apărării nouă companii pentru producţia de măşti chirurgicale.

„De asemenea, există un proiect privat susţinut de către Guvern, de către Ministerul Economiei pentru a produce în România materialul necesar pentru aceste măşti. Trebuie să ştiţi că (…) nu producem material în România încă, importăm acest material, iar obiectivul nostru este să introducem în fabricaţie în România acest material, astfel încât să putem să aprovizionăm companiile care vor produce aceste măşti cu material produs în România”, a susţinut prim-ministrul.

El a spus că preţul acestor măşti va fi „unul competitiv”.

Premierul a mai informat că, la ora actuală, au fost autorizate 19 companii pentru producţia de combinezoane.

Alături de premier, la vizita la Uzina de produse speciale de la Dragomireşti s-au aflat ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. 

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...