1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Uzina Vulcan a încheiat contracte pentru livrarea a 200 de utilaje "Elefantul Alb" de pompare a ţiţeiului

Uzina Vulcan din Bucureşti a inaugurat miercuri, în cadrul unei hale proprii, cea mai mare şi cea mai performantă unitate de pompare pentru extracţia ţiţeiului fabricată în România. Utilajul va fi vândut în zona Golfului Persic, unde compania are deja contracte încheiate pentru livrarea a 200 de astfel de utilaje, anunţă Agerpres.

29 iul, 2015 | Agerpres

'Noul utilaj petrolier denumit Elefantul Arab va fi vândut în zona Golfului Persic, zonă în care avem contracte încheiate pentru 200 de echipamente, valoarea acestora fiind estimată până la 22 milioane de euro în 2017. Utilajul este realizat din resurse financiare proprii în proporţie de 100%, este proiectat să reziste 40 de ani pe orice platformă de exploatare şi este testat la temperaturi de -25 C şi la +45 C, lanţul de optimizări aducând o creştere de eficienţă energetică de 30%'', a declarat Remus Vulpescu, director general executiv al S.C. Vulcan S.A.

Potrivit sursei citate, noua unitate de pompare este aptă să funcţioneze până la 40 ani pe aproape orice amplasament terestru de extracţie a petrolului, în diverse configuraţii, cu costuri de operare la nivelul minim din industrie.

Uzina Vulcan din Bucureşti a livrat până în prezent peste 25.000 de unităţi de pompare pentru extracţia ţiţeiului, în circa 25 ţări de pe cinci continente, fiind producătorul cazanelor de abur din marile termocentrale româneşti, inclusiv Turceni, Rovinari, Craiova, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Oradea, Iaşi, Braşov, Constanţa.

În următorii 3-5 ani, Uzina Vulcan ţinteşte vânzări externe de minim 75% din cifra de afaceri, a reuşit să sisteze concedierile colective şi a reangajat deja 10% din forţa de muncă disponibilizată anterior.

Contractele existente acoperă 85% din capacitatea de producţie actuală a Uzinei Vulcan pentru următoarele 9-12 luni, indicând un potenţial de creştere a capacităţii de producţie, în condiţiile unui management riguros al performanţei. Vulcan îşi propune să redevină competitivă pe marile pieţe internaţionale, prin măsuri adecvate de adaptare şi modernizare. Din anul 2003 Uzina Vulcan face parte din grupul Tender.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO