Vacanţa all-inclusive în oraşele de pe mare. Cât costă croazierele pentru români

Cele mai căutate croaziere de către turiştii români sunt cele pe Marea Mediterană, care durează opt zile şi costă în medie 500 de euro, cu tot cu taxe, dar fără transportul cu avionul până la punctul de îmbarcare.
Andrada Ghira - sâm, 15 iun. 2013, 18:04
Vacanţa all-inclusive în oraşele de pe mare. Cât costă croazierele pentru români

Agenţiile de turism specializate estimează că în acest an vânzările vor creşte cu 12-15% faţă de anul trecut.

Ioan Băsea, directorul Croaziere.net spune că anul acesta vinde mai mult, însă la preţuri mai mici, şi asta pentru că 70% din totalul de croaziere vândute sunt cele pe Mediterana, cele mai căutate de turiştii români, dar şi cele mai ieftine. Băsea speră ca anul acesta să vândă în total 5.000 – 5.500 de locuri.

„Aceste croaziere sunt mai accesibile şi se ajunge mai uşor cu o companie aeriană low-cost, însă sunt şi turişti, la a patra, a cincia croazieră, care încep să ceară cu mai mult curaj şi pachete pe partea de lux. Acest trend a început în 2012, iar explicaţia este simplă. Inclusiv liniile de lux oferă promoţii. Şi ca să vă dau un exemplu, ce se vindea acum doi-trei ani la 8.000 – 10.000 de euro, croazieră de zece zile pentru două persoane, acum se găseşte şi la 4.000 – 5.000 de euro”, a declarat pentru ECONOMICA.NET, Ioan Băsea, directorul croaziere.net.

Aerotravel Lufthansa estimează că anul acesta va vinde croaziere pentru mai mult de 3.000 de persoane. Și în acest caz, cele mai căutate croaziere sunt cele pe Marea Mediterană, urmate de cele în capitalele baltice, apoi de cele în Firodurile Norvegiene.

„Estimăm o creștere cu 50% a numărului de turiști pe acest segment. Croazierele sunt un produs turistic ce câștigă de la an la an tot mai multa cotă de piață. Turiștii români și-au schimbat percepția asupra acestui produs turistic și au înțeles că este un produs ce oferă o experiență completă de călătorie la prețuri avantajoase”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Mihai Grigoraş, Aerotravel MSC Cruise Coordinator.

Chiar dacă românii sunt mai atenți la bani când vine vorba de vacanță și și-au redus bugetul, aceștia preferă să reducă din numărul de zile pentru a beneficia de servicii de calitate, mai spune Mihai Grigoraş. În plus, turiştii sunt atenţia la vacanţe în perioada de early-booking, perioadă în care pot cumpăra vacanţe cu reduceri de până la 30%.  „Şi piaţa de turism românească s-a educat, iar alegerea vacanţei se face după mai multe criterii, nu doar cel al preţului, calitatea şi ineditul pachetului turistic fiind ceea ce primează”, ne-a mai declarant Grigoraş.

Cât costă

Pentru marea majoritate, cele mai accesibile sunt croazierele pe Mediterana, unde preţurile variază în funcţie de cabina aleasă, la care se adaugă şi transportul cu avionul de la Bucureşti sau alt oraş, spre portul de îmbarcare.

Cele mai ieftine sunt cabinele interioare, fără balcon, urmate de cele exterioare cu geam sau cu balcon, iar cele mai scumpe sunt camere suite. În plus, „valoarea medie a unei croaziere variază foarte mult în funcţie de momentul efectuării rezervării, de perioada aleasă pentru plecare, de destinaţie, dar în special de gradul de ocupare a vasului. De exemplu, tarifele pentru un itinerariu în Marea Mediterană pot porni de la 50 euro/persoană/zi în cabină interioară, 75 euro/persoana/zi/în cabină exterioară cu hublou şi 125 euro/persoana/zi/în cabina cu balcon”, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Constanţa Zurini, directorul de vânzări şi marketing în cadrul World Travel, agenţie fondată de Nicolae Demetriade şi care reprezintă în România companiile de croazieră Royal Carribean, Celebrity Cruises şi Azamara, dar şi companiile aeriane Emirates Airlines şi flydubai

O croazieră în Mediterana de Est de şapte nopţi, costă de la 390 de euro/persoană/cabină interioară pentru plecările din luna iulie, prin intermediul Croaziere.net. Pentru o croazieră de zece nopţi în Alaska, un sigur turist va trebui să scoată din buzunar 1.100 de euro. În cazul croazierelor în Fiordurile Norvegiene (11 nopţi), preţurile pornesc de la 1.270 de euro/persoană/cabină interiaoră, şi pot ajunge la 2.370 euro/persoană/suită cu balcon.

Dar nu doar croazierele din Mediterana se vând bine şi îşi menţin un trend ascendent. „Destinaţiile solicitate de clienţii noştri diferă foarte mult în funcţie de sezonalitate. Anul acesta, pentru perioada verii, cele mai solicitate sunt croazierele din nordul Europei, fie pe itinerarii operate în Scandinavia şi Rusia, fie pe itinerarii la Fiordurile Norvegiene”, a mai declarat pentru ECONOMICA.NET, Constanţa Zurini. Iarna, cele mai cautate croaziere sunt cele din Insulele Caraibe, dar şi croazierele din alte destinaţii mai îndepartate precum America de Sud, Asia, Australia şi Noua Zeelandă.

De ce aleg turiştii croazierele

Răspunsul este simplu: acest tip de pachet turistic este cel mai complet produs, cu cel mai atractiv raport calitate-preţ, mai spune. Constanţa Zurini. Când aleg o croazieră, turiştii au posibilitatea de a vizita mai multe destinaţii, beneficiază de servicii all-inclusive şi toate facilităţile de la bordul navei de croazieră, precum cele de divertisment, SPA, shopping, dar şi activităţi sportive. Cei care aleg croazierele sunt personae dinamice, care doresc să vadă cât mai multe orașe în puține zile și să se bucure de confortul de 5 stele pe care îl oferă un vas de croazieră.

“De asemenea, familiile cu copii fac parte din publicul țintă al unei astfel de vacanțe. La bordul navelor de croazieră există locuri de joacă, piscine speciale, activități dedicate copiilor și personal specializat care îi poate asista pe părinți pe tot parcursul călătoriei”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Mihai Grigoraş, Aerotravel MSC Cruise Coordinator.

Care au fost cele mai scumpe croaziere vândute

Cea mai scumpă croazieră vandută de World Travel anul acesta a fost o croazieră de şapte nopti în Caraibe la bordul celui mai mare vas din lume, Allure of the Seas. Preţul: 15.000 de euro pentru cazare într-un apartament elegant. În cazul Croaziere.net, cea mai scumpă croazieră a fost una în Fiordurile Norvegiene şi insulele britanice, 12 zile, şi a costat 12.000 de euro. Cea mai scumpă croazieră vândută de Aerotral Lufthansa anul acesta a costat 6.000 de euro pentru un apartament deluxe royal suite.

CITEȘTE ȘI Croaziera cu plecare din Constanţa îi atrage pe români. Toate locurile se vor vinde

Te-ar mai putea interesa și
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Fabricantul bulgar de armament VMZ Sopot a înregistrat venituri record în 2023
Producătorul de armament VMZ Sopot, companie deţinută de statul bulgar, a raportat venituri record de 828 de milioane de leva în 2023, dublu faţă de cifra de afaceri din 2022, informează......
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung dezvăluie gama anului 2024 de televizoare cu inteligență artificială
Samsung Electronics a prezentat miercuri seară o analiză detaliată a gamei sale de televizoare și soundbar-uri pentru ...
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni de majorare a capitalului social
Distribuitorul de carburanți JT Grup Oil scoate la vânzare 10.000.000 de acțiuni ordinare noi, emise în urma unei operațiuni ...
JT Grup Oil S.A., companie ce activează pe piața distribuției de carburanți și dezvoltatorul celui mai nou terminal ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur ...