Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?

Numărul de cazuri noi de COVID 19 depistate în Grecia a crescut abrupt în ultimele zile, iar țara în care își fac vacanța anual sute de mii de români este la un pas de scenariul roșu. Spania, Cipru sau Malta, alte destinații destul de comune pentru români, sunt deja în cel mai periculos scenariu. Iată ce se va întâmpla cu românii care sunt deja în vacanță în Grecia și ce trebuie să știe neapărat cei care urmează să plece către această destinație.
Ion Dobreanu - vin, 23 iul. 2021, 22:01
Vacanță cu emoții pentru un milion de români. Grecia e la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei COVID 19. Ce se întâmplă cu turiștii de acolo și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să pleci?

Grecia, principala destinație de vară pentru turiștii români, este la un pas de scenariul roșu din cauza exploziei cazurilor noi de COVID 19. Numărul celor nou infectați a ajuns să sară de 2.300 pe zi, evoluție care, foarte probabil, va duce Grecia în rândul altor destinații preferate de români (Spania, Malta sau Cipru), în scenariul roșu.

De altfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență(CNSU) a actualizat joi lista cu încadrarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată a cazurilor de COVID-19. Grecia este la 2,9 la mia de locuitori, extrem de aproape de nivelul critic de 3 la mie, care o va duce în scenariul roșu.

AICI puteți consulta lista actalizată de CNSU, cu incidența cazurilor de COVID în afara României

 

Ce se întâmplă cu românii aflați deja în Grecia și ce e obligatoriu să știi dacă urmează să mergi acolo

Înainte de Pandemie, aproape 1,5 milioane de români călătoreau anual în Grecia, cea mai importantă destinație de vară pentru turiștii de la noi. Anul acesta sunt așteptați în jur de 1 milion de oameni. Deja pe plajele din Grecia se află sute de mii de români. Ce se va întâmpla cu ei, dacă țara intră în scenariul roșu? În primul rând trebuie să știe că cei vaccinați pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la a doua doză nu vor trebui să suporte nicio măsură în plus, la întoarcerea în România.

În al doilea rând, este important de știut că pentru copiii între 3 și 16 ani există alternativă la carantină, la intrarea în țară. Ei trebuie să aibă un test PCR negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte de revenirea în România.

Cei care urmează să plece în Grecia și au copii, ar trebui, așadar, să pună deoparte bani pentru un test PCR. În Grecia, acesta costă între 60 și 80 de euro.

În cazul în care Grecia intră între timp în scenariul roșu, evoluția viitoare a restricțiilor nu mai depinde de statul român ci de cel grec, în privința celor care urmează să meargă în vacanță. Singurele condiționări impuse de România sunt cele enumerate mai sus, care se referă la revenirea în țară, nu la plecare.

Așadar, înainte de a pleca, e bine să urmăriți știrile venite din Grecia, pe canalele credibile.

 

Te-ar mai putea interesa și
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene se întâlneşte, luni, la Bucureşti cu preşedintele Iohannis şi premierul Cîţu
Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se întâlneşte luni, la Bucureşti, cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Florin Cîţu, în cadrul seriei de vizite NextGenerationEU, au......
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Preşedintele Huawei se aşteaptă în 2021 la venituri mai mici cu 40 de miliarde de dolari din vânzările de smartphone
Grupul chinez Huawei Technology va vedea în acest an cum veniturile sale din vânzările de smartphone vor scădea cu cel ...
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew Acad
Şcoala care va converti 8.000 de mineri în tehnicieni pentru industria regenerabilelor s-a deschis oficial – Renew ...
Asociația Română pentru Energie Eoliană (RWEA) a inaugurat oficial RenewAcad, o școală prin care intenționează să ...
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de cazuri noi şi pacienţi la terapie intensivă – Coronavirus – vineri, 24.09.2021
Şapte judeţe sunt pe roşu, 54 de localităţi sunt peste 6 la mia de locuitori, la rata de infectare. Noi recorduri de ...
Criza Coronavirus 24 septembrie 2021 - 7.116 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, 991 în Bucureşti. 145 de morţi în ...