Vacanţă la conac în România. Unde te poţi caza şi cât costă

Dacă mai aveţi zile de concediu şi nu aţi planificat încă nimic sau nu aveţi planuri pentru un sfârşit de săptămâna,  ECONOMICA.NET vă recomandă cinci conace vechi şi restaurate, unde puteţi petrece câteva zile.
Andrada Ghira - sâm, 15 sept. 2012, 21:13
Vacanţă la conac în România. Unde te poţi caza şi cât costă

Despre Conacul Polizu din satul Maxut, comuna Deleni, judeţul Iaşi, ECONOMICA.NET a scris aici recent. Vechiul conac ce a fost construit de familia Ghica şi-a recăpătat strălucirea de odinioară. Acum, conacul şi-a deschis porţile şi primeşte turişti dornici de a se relaxa la ţară.

Preţurile de cazare variază în funcţie de camera aleasă. O cameră junior suite deluxe costă 150 de euro/noapte, cu mic-dejun şi mini bar inclus. O cameră deluxe costă 130 de euro/noapte, iar una standard 110 euro/noapte.

Cazare într-o veche culă oltenească

Conacul lui Maldăr, din comuna Măldăreşti, judeţul Vâlcea, este o veche culă oltenească (clădire în formă de turn care servea şi ca loc de apărare de invazia turcilor) recondiţionată de doi soţi. Conacul poartă numele căpitanului lui Mihai Viteazu, Tudor Maldăr, despre care legenda spune că a fost capturat de tătari. Maldăr a câştigat inima fiicei hanului şi a fost eliberat, stabilindu-se împreună cu tătăroaica într-o altă culă din Măldăreşti, cunoscută drept Cula Greceanu.

Clienţii au parte aici de tot confortul şi se vor putea bucura şi de crama, unde pot lua cina, de parc, piscină şi foişor. În plus, obiectivele turistice din apropiere vă vor ţine ocupaţi ziua. Puteţi vizita mănăstirile Polovragi, Horezu, Govora sau peşterile Polovragi, Liliecilor sau Muierii. Alte obiective din zonă sunt Muzeul Ţăranului de la Bujoreni, Casa Anton Pann sau Culele de la Măldăreşti.

Cei care doresc să se cazeze aici au de scos din buzunar 70 de euro/noapte pentru o cameră dublă cu mic dejun, iar o cameră single costă 50 de euro/noapte, tot cu mic-dejun.

Degustare de vinuri la Conacul dintre Vii

20 de camere îi aşteaptă pe turişti la Conacul dintre Vii, din Urlaţi, judeţul Prahova, deţinut de cea de-a doua soţie a lui Călin Popescu Tăriceanu, Livia. Cele 12 hectare de vii şi de păşuni care înconjoară vechea casă boiereacă renovată oferă multiple posibilităţi de agrement. În plus, pentru pasionaţii de vin, se pot organiza şi degustări.

Singurul dezavantaj este că nu se închiriază camere doar pentru un cuplu, ci pentru grupuri. O noapte de cazare în cameră dublă, cu mic dejun inclus costă 90 de euro şi se acceptă grupuri de cel puţin 12 persoane.

 

Conacul Apafi de la Mălâncrav, judeţul Sibiu

Un alt conac la care vă puteți caza este Conacul Apafi de la Mălâncrav, restaurat de Fundația Mihai Eminescu, sub Patronajul Prințului Charles. De restaurarea conacului, care există la Mălâncrav încă din secolul al XV-lea, dar care a suferit modificări până în secolele XVII-XVIII, s-au ocupat în mare parte specialiști britanici.

Aceștia au reușit să aducă la viață conacul care înainte de 2000 se afla în paragină. Acum, la cinci ani de la deschiere, conacul unde odinioară locuiau nobili, primește turiștii dornici de a schimba un peisaj cu blocuri gri, cu unul cu brazi, multă verdeața și istorie.

O noapte de cazare costă 68 de euro/persoană, fără mic dejun, iar pentru grupuri se oferă reduceri. Mesele se plătesc separat și pot fi oferite la cerere.

Domeniul Zabola, Covasna

Nu departe de Covasna, se află domeniul Zabola, cu 34 de hectare de pădure, în satul Zăbala. Descendenții familiei maghiare Mikes au redat farmecul de odinioară al conacului înconjurat de liniște.

Pe domeniul familiei a fost amenajat un punct de observație a urșilor, se pot organiza drumeții sau plimbări cu o caleașcă sau cu barca. O noapte de cazare cu mic dejun costă între 40 și 50 de euro/persoană, în funcție de caemera aleasă. Restul meselor se plătesc separat.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...