Vaccinul Johnson & Johnson va fi administrat în Franța persoanelor de peste 55 de ani

Vaccinul de la Johnson & Johnson va fi administrat în Franţa persoanelor de peste 55 ani, la fel cum este cazul deja cu cel de la AstraZeneca, în care Guvernul de la Paris a declarat miercuri că îşi păstrează încrederea, transmite AFP, citată de Agerpres.
AGERPRES - mie, 14 apr. 2021, 20:28
Vaccinul Johnson & Johnson va fi administrat în Franța persoanelor de peste 55 de ani

Administrarea vaccinului monodoză produs de Johnson & Johnson a fost suspendată în Statele Unite şi în Africa de Sud din cauza apariţiei câtorva cazuri grave de cheaguri de sânge.

Compania a decis să amâne livrările în Europa, unde vaccinul său a fost cel de-al patrulea care a obţinut autorizarea din partea Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA), luna trecută.

Citește și: Vaccinul Johnson & Johnson va fi adminitrat în Spania cu proritatea persoanelor între 70 și 79 de ani (economica.net)

„Am primit primul lot de vaccinuri, adică 200.000 de doze care au sosit la începutul săptămânii pe teritoriul nostru şi care sunt în curs de a fi trimise către medici de familie şi farmacii”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt Gabriel Attal, după o şedinţă de guvern.

Vaccinul ‘va fi, evident, distribuit şi administrat în aceleaşi condiţii ca şi cele prevăzute astăzi pentru vaccinul AstraZeneca, adică pentru persoanele cu vârste de peste 55 de ani’, a adăugat el.

Attal a mai reafirmat ‘încrederea’ autorităţilor franceze faţă de vaccinul AstraZeneca, care utilizează ca suport un tip de virus foarte comun denumit adenovirus, o tehnologie similară celei folosite de Johnson & Johnson.

Citește și: Scandalul vaccinului Johnson & Johnson – Agenţiile sanitare americane cer suspendarea administrării după semnalarea a 6 cazuri de tromboze (economica.net)

Acest vaccin ‘arată foarte bune rezultate, protejează eficient împotriva formele grave’, a subliniat Attal.

Vaccinul de la AstraZeneca beneficiază, de asemenea, de un aviz favorabil de la EMA şi OMS.

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...