1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Cum arată vagoanele de tren cu care Valer Blidar s-a dus să impresioneze lumea. FOTO

Vagoanele produse în România sunt prevăzute cu aer condiţionat, cu console video în tetierele scaunelor, au Internet Wireless, spaţii de joacă pentru copii şi locuri special amenajate pentru întâlniri de afaceri.

24 sep, 2014 | ECONOMICA.net

Astra Vagoane Călători a prezentat noul său vagon la târgul internaţional de material rulant InnoTrans Berlin 2014. Acesta dispune de toate facilităţile cerute de normele moderne de tranport: saloane de prima şi a doua clasă,  spaţii speciale de joacă pentru copii, spaţii amenajate pentru întâlniri de afaceri. aer condiţionat, sistem de sonorizare, sistem video în salon, sistem video pe fiecare tetieră la vagoanele de primă clasă, sistem WLAN Internet. Are 76 de locuri în fotolii de pluş şi poate circula cu până la 200 de kilometri pe oră.

Acest model de vagon este asemănător, dar îmbunătăţit, celui pe care Astra Vagoane Călători îl vinde deja în Cehia către compania RegioJet, pentru viitoarea linie Praga-Hamburg pe care Regio Jet o va opera împreună cu Deutsche Bahn. Este un model superior. "Confort turistic", spune Valer Blidar, patronul fabricii arădene. Contractul cu cehii prevede livrarea a 73 de bucăţi pentru 73 de milioane de euro.

„Cine nu participă la târgul din Berlin, nu există. Noi am adus aici cel mai bun produs al nostru, un vagon de lux. Nici în expoziţie nu am văzut un vagon echivalent”, spune Blidar.

La târgul din Berlin participă, pe lângă Astra Vagoane Călători, care deţine două standuri, şi compania românească Astra Rail Industries, deţinută decel mai mare producător european de vagoane de marfă. Aceasta a rezervat patru standuri. Şi Atelierele CFR Griviţa este prezentă, cu un stand.

Târgul de la Berlin este cel mai mare eveniment de profil din industrie. Toţi marii producători de profil sunt prezenţi. Numărul expozanţilor depăşeşte 1.000.

Compania Astra Vagoane Călători Arad este cel mai mare jucător intern pe piața producătorilor de vagoane de cale ferată și tramvaie pentru călători din România, fiind principalul furnizor al CFR Călători. Vagoanele CFR sunt însă vechi de mulţi ani fiind doar în parte reparate şi recondiţionate. Vagoane noi nu s-au mai cumpărat în ultimii ani, din lipsă de fonduri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO