Val de demisii la Malaysia Airlines, după cele două tragedii aviatice din acest an

Nu mai puţin de 186 de membri ai personalului de cabină de la Malaysia Airlines au părăsit compania aeriană afectată de două tragedii aviatice în acest an, a anunţat operatorul, precizând că numeroase persoane care au demisionat au invocat drept motive presiunile familiale şi teama pentru securitatea lor, relatează AFP.
Economica.net - mar, 26 aug. 2014, 14:09
Val de demisii la Malaysia Airlines, după cele două tragedii aviatice din acest an

Compania din Malaezia, un mic stat din Asia de Sud-Est care avea până în acest an o bună reputaţie în materie de securitate, a ajuns în prag de dezastru după două tragedii aviatice: dispariţia misterioasă pe 8 martie a unui avion, cu 239 de persoane la bord, între Kuala Lumpur şi Beijing (zborul MH370) şi prăbuşirea pe 17 iulie a unui alt aparat, cu 298 de persoane la bord (zborul MH17), după ce a fost doborât de o rachetă în spaţiul aerian al Ucrainei, în timp ce survola un teritoriu controlat de separatiştii proruşi.

Malaysia Airlines a precizat că 186 de membri ai personalului de cabină au părăsit compania în primele şapte luni ale anului, mulţi dintre ei invocând presiuni familiale din cauza celor două catastrofe aeriene.

Secretarul general al sindicatului personalului companiei, Abdul Malek Ariff, a declarat pentru ediţia de luni a cotidianului Edge Financial Daily că însoţitorilor de bord le este acum teamă să mai zboare.

Deficitul de personal de cabină îi obligă printre altele pe însoţitorii de bord să lucreze până la 12 ore pe zi, a precizat responsabilul sindicatului, care reprezintă 8.000 de salariaţi ai companiei, care are în total 19.500 de angajaţi.

Malaysia Airlines a făcut cunoscut că le oferă membrilor personalului său consiliere psihologică.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...