Valentin Radu este noul CEO al companiei Eplus Smart Energy

Eplus Smart Energy (Eplus), grup antreprenorial românesc din domeniul energiei, specializat în dezvoltarea, furnizarea și implementarea de servicii și soluții de eficientizare energetică pentru companii din varii industrii, a anunțat cooptarea lui Valentin Radu, un executiv cu o experiență profesională de peste 25 de ani în diverse poziții de conducere și numirea acestuia în funcția de CEO al societății.
Ion Dobreanu - mie, 10 nov. 2021, 16:25
Valentin Radu este noul CEO al companiei Eplus Smart Energy

„Mă bucur să mă alătur Eplus într-un moment important în evoluția grupului. Legislația europeană și locală, tranziția către energia verde, coroborată cu o piață din ce în ce mai competitivă, determină companiile, indiferent de industria sau sectorul în care activează, și consumatorii individuali să adopte soluții integrate, inovatoare și inteligente pentru gestionarea eficientă și responsabilă a consumului de energie, o resursă esențială, din ce în ce mai greu disponibilă și mai scumpă. Eplus este un grup de companii care dezvoltă și implementează soluții si servicii energetice la cele mai înalte standarde profesionale și care contribuie direct la evoluția sustenabilă a activității clienților și a comunităților în care este prezent. Am găsit în cadrul grupului o echipă profesionistă, determinată, cu o expertiză excelentă în domeniu și care dispune de resursele necesare pentru implementarea de soluții inovative, ce pot asigura competitivitatea pe termen lung a activității clienților noștri, dar și la protejarea mediului înconjurător și reducerea amprentei de carbon printr-un consum eficient de energie. Sunt convins că împreună vom reuși să acceleram dezvoltarea grupului prin extinderea portofoliului de clienți și a gamei de soluții furnizate, poziționând grupul Eplus ca promotor al tranziției spre o lume a energiei verde și sustenabilă. În același timp, ne dorim să fim o organizație modernă și transparentă din toate punctele de vedere, urmărind ca prin tot ceea ce facem sa avem un comportament sustenabili”, a declarat Valentin Radu, CEO al grupului Eplus.

De-a lungul parcursului său profesional, Valentin Radu a deținut funcția de CEO al Tiriac Holdings și Autorom, importator Daimler în România, iar din 2008, acesta este fondator și Managing Partner al Platinum Capital, o companie axată pe investiții principale și servicii de consultanță.

În perioada 2018 – aprilie 2021, Valentin Radu a fost membru independent neexecutiv în Consiliul de Administrație al Electrica S.A., unde între decembrie 2018 – iulie 2020, a ocupat și funcția de președinte al Consiliului de Administrație. Începând cu 1 noiembrie 2021, Valentin Radu deține funcția de CEO al grupului Eplus și are ca obiectiv coordonarea direcțiilor de dezvoltare ale companiei precum și creșterea cotei de piață a grupului în România în următorii ani prin extinderea portofoliului de clienți.

Eplus a fost înființat în anul 2013 sub denumirea MSC Operational SA și s-a transformat în grup în anul 2020 prin achiziția a altor două companii din domeniu. Companiile din cadrul grupului furnizează servicii de monitorizare, prelucrare și colectare date din teren, control, verificare a calității și conformității activităților de citiri contoare de gaz și contoare electrice, implementare contorizare inteligentă, verificare metrologică a contoarelor, administrare grupuri de măsură și servicii de automatizare și digitalizare ale proceselor industriale.

Începând cu anul 2017, Eplus și-a extins echipa prin înființarea diviziei de vânzări, iar în anul 2018, compania a crescut substanțial prin preluarea serviciilor de citire contoare de energie electrică și gaze, alături de operarea și prelucrarea datelor colectate din teren pentru un număr de 1,5 milioane de clienți de energie electrică din zona Moldovei și aproximativ 2 milioane de clienți de gaz în zona de nord a țării, de la Timișoara la Iași. Odată cu dezvoltarea acestei activități, compania a inaugurat în Craiova un centru modern de operare și analiză date colectate din teren. Centrul este format din peste 30 de analiști și operatori și își propune să funcționeze extins precum un call-center.

Urmărind obiectivul de extindere al afacerii, în 2020, Eplus și-a dezvoltat afacerea de verificări metrologice a contoarelor de energie electrică printr-o investiție de aproximativ 1 milion de lei într-un laborator performant cu tehnologie modernă și resurse umane cu înaltă calificare, obținând autorizațiile și certificările obligatorii acestui serviciu specializat. De asemenea, în 2020 a dezvoltat servicii de automatizare și digitalizare pentru procese energetice și industriale.

În același an, compania a intrat pe piața instalărilor de contoare inteligente, ce reprezintă tehnologia viitorului și baza unei adopții mai rapide a tehnologiilor avansate pentru întreaga industrie energetică românească.

În primele șase luni din 2021, grupul Eplus a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 43 de milioane de lei, în creștere cu 93% comparativ cu primele șase luni din 2020 și un profit net de 3,1 milioane de lei, o majorare cu 142% față de aceeași perioadă a anului trecut. Majoritatea veniturilor companiei, aproximativ 50% au provenit din activitatea de citire contoare și colectare date din teren, 29% din serviciile de administrare grupuri de măsură, 15% din serviciile de implementare sisteme de contorizare inteligentă. Restul veniturilor au fost completate de serviciile de verificări metrologice și automatizări de procese.

Pentru întreg anul 2021, grupul Eplus estimează o cifră de afaceri de 80 milioane de lei, în creștere cu 34% față de 2020, pe baza proiectelor și contractelor aflate în curs de desfășurare.

Despre Eplus Smart Energy

Eplus Smart Energy este un grup antreprenorial românesc din domeniul energiei, specializat în dezvoltarea și furnizarea de servicii și soluții energetice inovatoare. Compania oferă servicii de monitorizare, prelucrare și colectare date din teren, control, verificare a calității și conformității activităților de citiri contoare de gaz și contoare electrice, implementare contorizare inteligentă, verificare metrologică a contoarelor, administrare grupuri de măsură si automatizare si digitalizare ale proceselor industriale. Eplus Smart Energy are peste 400 de angajați care își desfășoară activitatea în 27 de puncte.

Te-ar mai putea interesa și
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei și Italiei, dar fără strategii clare și investiții ample,......
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi ...
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor ...
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie strategică”
„Europa ar putea muri”, declară Macron, pledând pentru o apărare comună mai puternică şi „autonomie ...
Preşedintele francez Emmanuel Macron a zugrăvit joi un portret alarmist al Uniunii Europene, despre care a afirmat că ...