1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Valoarea acțiunilor Zoom se prăbușește, din cauza temerilor privind protecția datelor personale

Acţiunile Zoom au scăzut luni cu 9% la Bursa de la New York, adăugându-se declinului semnificativ din ultimele zile, din cauza temerilor privind protecţia vieţii private legate de aplicaţia Zoom şi a sporirii concurenţei din partea firmelor rivale, transmite Reuters, citată de Agerpres.

06 apr, 2020 | Agerpres

Zoom, software dedicat apelurilor video între utilizatori, a înregistrat în martie un nivel record al preţului acţiunilor, fiind folosită de milioane de utilizatori din întreaga lume, de la lecţiile online ale profesorilor, la întâlniri de afaceri, pe fondul măsurilor adoptate de autorităţi pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19). Dar informaţiile recente care au pus sub semnul întrebării practicile companiei privind protecţia vieţii private i-au speriat pe investitori, ştergând peste o treime din capitalizarea bursieră record a Zoom.

"În timp ce ne aşteptăm la o creştere modestă a numărului de noi clienţi, mare parte din recenta creştere se va dovedi efemeră, ea vine de la utilizatorii care folosesc gratuit aplicaţia şi din educaţie, şi e dificil de evaluat impactul", susţin analiştii de la Credit Suisse.

În SUA, doi procurori au cerut informaţii de la Zoom în urma rapoartelor care puneau sub semnul întrebării practicile companiei privind securitatea şi protecţia vieţii private.

Unele şcoli din SUA au început să interzică folosirea aplicaţiei pentru învăţatul online de acasă, din cauza temerilor legate de securitate, iar Departamentul Educaţiei din New York a cerut profesorilor să folosească în schimb Microsoft Teams, a anunţat sâmbătă publicaţia Washington Post.

Numărul de utilizatori zilnici a depăşit 200 de milioane în martie, de la precedentul nivel maxim de zece milioane, a anunţat directorul general Eric Yuan.

Teams, aplicaţia Microsoft care concurează cu Zoom, avea pe plan global 44 de milioane de utilizatori în 18 martie, mai mult decât dublu faţă de 20 de milioane de utilizatori zilnici activi, raportaţi în noiembrie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO