Valoarea activelor administrate de EVERGENT Investments a depășit jumătate de miliard de euro la sfârșitul semestrului I din 2023

Compania de investiții EVERGENT Investments, fosta SIF Moldova, raportează depășirea pragului de jumătate de miliard de euro al activelor administrate la 30 iunie 2023, respectiv o creștere cu 2,5% față de 30 iunie 2022.
Ion Dobreanu - vin, 11 aug. 2023, 18:40
Valoarea activelor administrate de EVERGENT Investments a depășit jumătate de miliard de euro la sfârșitul semestrului I din 2023

Societatea își consolidează astfel poziția financiară dupa ce a generat un rezultat net de 47,7 milioane de euro, compus din profit net de 26,2 milioane de lei și caștig net de 21,5 milioane de lei.

EVERGENT Investments continuă să returneze valoare acționarilor săi, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, aspect susținut de ratele de distribuire ale dividendelor din ultimii ani și programele de buy-back. În 28 iunie 2023, compania a început plata dividendelor aferente anului 2022, în valoare totală de peste 82,7 milioane de lei.

„Depășirea din nou a pragului de jumătate de miliard de euro al activelor administrate și consolidarea poziției financiare reflectă soliditatea companiei în contextul volatilității accentuate, al climatului macro-financiar european și global și al tensiunilor geo-politice regionale. Am acționat rapid și am concentrat capitalul în sectoare cu potențial de dezvoltare, investițiile ajungând la 186,44 de milioane de lei. Ritmul schimbărilor are o dinamică ridicată și nu este surprinzător că există perturbări semnificative în unele domenii, insă ne oferă noi oportunități. Avem standarde înalte pentru noile investiții, dar extindem opțiunile pentru a optimiza performanța portofoliului și a crea valoare pe termen lung pentru toți stakeholderii”, a declarat Claudiu Doroș (foto), prreședinte director general al EVERGENT Investments.

Din valoarea totală a activelor administrate, 75% reprezinta portofoliul de acțiuni cotate, iar 10,8% este portofoliul de acțiuni necotate. În linie cu strategia investițională, compania a recalibrat portofoliul de active și a continuat să acorde o atenție deosebită companiilor din sectoarele energetic, cu 22% din valoarea totală a activelor, și financiar-bancar, cu 41,3%.

EVERGENT Investments continuă dezvoltarea companiilor din portofoliul private-equity

 

Portofoliul private-equity, diferențiatorul EVERGENT Investments, contribuie la creșterea pe termen lung a randamentului activelor administrate.

Fermele de afini, deținute prin Agrointens, au in prezent o suprafață cultivată de 105 ha. Compania este lider de piață în producția de afine. EVER AGRIBIO, prin viitoarele culturi de afine bio, va acoperi un nou segment de piață cu o cerere în creștere accentuată.

Atria Urban Resort, proiect dezvoltat prin intermediul companiei Străulești Lac Alfa S.A., are ca obiectiv ridicarea a 1.378 de apartamente. Construcția, ajunsă în faza trei de execuție, este deja aliniată standardelor nZeb de eficiență energetică.

Mware Solutions, companie din sectorul IT, a dezvoltat un pachet complet pentru digitalizare, care include, pe lângă produsele existente BigConnect, o bază de date Enterprise edition și un framework low-code pentru dezvoltare de aplicații, care reprezintă în acest moment o alternativă completă și mult mai competitivă la pachetul tehnologic oferit de alți jucători din piață.

 

Despre EVERGENT Investments

EVERGENT Investments, cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private-equity in agribusiness, real estate si tehnologie.

Prin politica de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania le oferă acționarilor, atât profituri pe termen scurt, cât și perspectiva pe termen lung de creștere a valorii activelor deținute. De-a lungul ultimilor 15 ani, compania a distribuit dividende care depasesc valoarea de 750 de milioane de lei .

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...