Valoarea cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 17,4%, în primele şapte luni

Comerţul cu ridicata a înregistrat, pe ansamblu primelor şapte luni din acest an, o cifră de afaceri în creştere cu 17,4% faţă de intervalul similar din 2020, datorită activităţilor din comerţul specializat al altor produse (22,4%) şi al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (21,9%), relevă datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate luni.
AGERPRES - lun, 18 oct. 2021, 10:20
Valoarea cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 17,4%, în primele şapte luni

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2021, au mai fost consemnate rezultate pozitive în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+18,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+17,4%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+17,4%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+11,5%), comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (+9,1%) şi activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+8,6%).

De asemenea, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu cu 14,3%, la şapte luni.

Raportat la perioada iulie 2021 – iulie 2020, afacerile din comerţul cu ridicata, ca serie brută, s-au majorat cu 21,3%, datorită creşterii cifrei de afaceri din: comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+66,5%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+30%), activităţile de intermediere în comerţul cu ridicata (+20,9%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+20,6%), comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (+18,7%), comerţul cu ridicata nespecializat (+9,1%) şi comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+7,9%).

În schimb, comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii a scăzut cu 5,5%, în perioada analizată.

Ca serie ajustată, cifra de afaceri din comerţul cu ridicata (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în termeni nominali cu 19,9%.

Datele INS arată că, de la lună la lună (iulie – iunie 2021), valoarea cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut cu 10,2%, ca urmare a activităţilor înregistrate în comerţul cu ridicata al produselor agricole brute şi al animalelor vii (+100,3%), intermediere în comerţul cu ridicata (+23,9%), comerţul cu ridicata specializat al altor produse (+8,8%), comerţul cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor şi al tutunului (+4,1%) şi comerţul cu ridicata nespecializat (+1,4%).

La polul opus s-au situat scăderi în: comerţul cu ridicata al echipamentului informatic şi de telecomunicaţii (-7,4%), comerţul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (-2,1%) şi comerţul cu ridicata al altor maşini, echipamente şi furnituri (-0,2%).

Conform statisticii, acelaşi tip de afaceri, mai puţin cel din comerţul cu autovehicule şi motociclete, s-au majorat ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,7%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea trupelor în apropierea graniţelor Ucrainei costă Rusia circa 10 milioane de dolari pe zi – expert
Întreţinerea celor peste 94.000 de soldaţi în apropierea graniţelor Ucrainei şi în "teritoriile ocupate temporar" ...
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu mai vrea. La ce preț
Engie va prelua în regim de ultimă instanță clienții abandonați de alții și în decembrie, deși a anunțat că nu ...
Engie, cel mai mare furnizor pentru persoane fizice din România, este furnizorul de ultimă instanță care a venit cu cel ...
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Rafila: Adoptarea unor măsuri pentru sărbători – în zilele următoare. Purtarea corectă a măştii, obligatorie
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că măsurile de protecţie sanitară aferente sărbătorilor de iarnă ...