Valoarea daunelor plătite de Carpatica Asig a crescut cu 47% în 2013

Valoarea daunelor plătite de societatea Carpatica Asig a crescut cu 47% în 2013, faţă de anul precedent, totalizând peste 276 de milioane de lei, iar numărul asiguraţilor a ajuns la 1,35 milioane, se arată într-un comunicat al companiei, remis joi AGERPRES.
Economica.net - joi, 06 feb. 2014, 10:22
Valoarea daunelor plătite de Carpatica Asig a crescut cu 47% în 2013

Potrivit sursei citate, numărul asiguraţilor a crescut cu aproape 400.000, de la 956.607 la finalul lui 2012, la 1.351.109 la finalul anului trecut.

De asemenea, subscrierile au crescut cu 61%, comparativ cu anul 2012, iar lichidităţile companiei depăşesc pragul de 90 de milioane lei. Compania de asigurări precizează că numărul reclamaţiilor primite a scăzut cu 21% în 2013, comparativ cu 2012.

‘Activitatea Carpatica Asig se desfăşoară normal în relaţia cu clienţii şi partenerii de afaceri, pentru consolidarea rezultatelor pozitive obţinute în 2013 de societate. În pofida evenimentelor recente, ne concentrăm eforturile şi funcţionăm normal în soluţionarea şi plata daunelor, în activitatea de subscriere şi de achitare a tuturor celorlalte obligaţii ce ne revin faţă de partenerii de business. Pentru a-şi proteja activitatea şi implicit, clienţii, Carpatica Asig are un program extins de reasigurare, care se derulează nu numai alături de partenerul Hannover RE, ci şi de alţi reasiguratori externi de prim rang, cu o securitate financiara puternică’, precizează reprezentanţii Carpatica Asig.

Conform datelor furnizate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare din România, în primul trimestru al anului 2013 Carpatica Asig se afla în top 3 companii de asigurare, ca grad de cedare în reasigurare a primelor subscrise.

,,Vrem să credem că pe piaţa asigurărilor există un respect reciproc între competitori şi că etica meseriei exclude specularea sau accentuarea conjuncturii nefavorabile în care se află unul dintre concurenţi, la un moment dat. Credem că votul cel mai important primit de o companie este cel pe care ni-l acordă clienţii şi partenerii de afaceri, cât timp regulile după care jucăm sunt cele ale pieţei’, au precizat reprezentanţii Carpatica Asig.

Potrivit DNA, Ilie Carabulea, proprietar al firmelor SC Atlassib şi Transcar, prin intermediul cărora deţine şi controlează în mod indirect societatea de asigurări SC Carpatica Asig SA, este acuzat de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, cumpărare de influenţă, în formă continuată, dare de mită, în formă continuată, folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi la uz de fals.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate de protest la 20 de milioane de lei
Șeful STB avertizează că societatea ar putea intra în insolvență în urma grevei. El estimează pierderile cauzate ...
Directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, Adrian Criţ, estimează pierderile provocate de grevă, în ...
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
USR atrage atenția asupra actelor de vandalism și de hărțuire asupra șoferilor STB care ies pe traseu
Filiala din București a Uniunii Salvați România atrage atenția asupra actelor de vandalism și a hărțuirilor la care ...
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Parc nou în Sectorul 6: A fost depusă o ofertă pentru amenajarea spațiului verde din zona Lujerului
Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 a primit o ofertă la licitația pentru amenajarea Parcului ...