1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Valoarea de piaţă a Gazprom a scăzut sub 100 miliarde de dolari pentru prima dată din 2009

Valoarea de piaţă a grupului rus Gazprom a scăzut sub 100 miliarde de dolari pentru prima dată de la jumătatea anului 2009, din cauza temerilor din piaţă că producătorul de gaze naturale este manageriat greşit, potrivit Bloomberg.

03 apr, 2013 | Mediafax

Certificatele la depozitar prin care sunt tranzacţionate acţiunile Gazprom în SUA au scăzut cu 2,9% la New York în ultima şedinţă bursieră, la 8,25 dolari, reducând valoarea de piaţă a companiei la 97,7 miliarde de dolari.

La Moscova, titlurile Gazprom se tranzacţionează la minimul ultimilor 4 ani, după ce au scăzut marţi cu 1,5%.

Gazprom a pierdut aproximativ o treime din valoarea de piaţă în ultimul an, din cauza creşterii cheltuielilor, scăderii profitului şi înrăutăţirii perspectivelor privind dividendele, factori care descurajează investitorii.

Preşedintele rus Vladimir Putin a cerut companiei în februarie să îşi îmbunătăţească performanţele şi să-şi consolideze guvernanţa corporativă

Criza financiară din Cipru a provocat nelinişte în pieţe, a afirmat miercuri pentru Bloomberg purtătorul de cuvânt al Gazprom, Serghei Kupriyanov, care a precizat că în ultima săptămână nu au existat evenimente care să implice compania şi să justifice declinul acţiunilor.

Valoarea de piaţă a Gazprom pe bursa de la New York a atins recordul în luna mai a anului 2008, când a ajuns la 369 miliarde de dolari.

Profitul net al Gazprom a scăzut anul trecut cu 37%, la 556 miliarde ruble (17,8 miliarde de dolari), potrivit raportului financiar pregătit în conformitate cu standardele ruseşti de contabilitate.

Aproximativ un sfert din gazul necesar Europei este importat de la Gazprom.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO