Valoarea de piaţă a Samsung a scăzut într-o lună cu 25 mld. dolari

Valoarea de piaţă a Samsung Electronics a scăzut în luna iunie cu 25,3 miliarde de dolari, sumă care depăşeşte capitalizarea concurentului japonez Sony, după ce modelul de top Galaxy S4 a dezamăgit, cu vânzări sub estimările investitorilor, transmite Bloomberg.
Economica.net - lun, 01 iul. 2013, 07:41
Valoarea de piaţă a Samsung a scăzut într-o lună cu 25 mld. dolari

Acţiunile Samsung au scăzut cu 9,7% din 26 aprilie, data lansării noului vârf de gamă, în timp ce analiştii băncilor JPMorgan Chase şi Morgan Stanley şi-au redus estimările privind vânzările şi profitul companiei.

În luna iunie, 15 analişti şi-au modificat în sens negativ prognozele privind profitul net al Samsung pentru trimestrul al doilea.

Acţiunile Samsung au înregistrat în luna iunie o scădere de 12,7%, cea mai abruptă din ultimul an. La cotaţia bursieră actuală, capitalizarea Samsung este de aproximativ 192 miliarde de dolari.

Producătorii de smartphone-uri premium sunt afectaţi de scăderea cererii, deoarece consumatorii percep o stagnare a inovaţiei în industrie.

„Consumatorii nu găsesc niciun motiv bun pentru a cumpăra S4, din moment ce nu prezintă diferenţe semnificative faţă de predecesorul său. Companiile chineze au devenit un rival mai de temut pentru Samsung decât orice alt concurent”, comentează un analist sud-coreean.

Samsung a anunţat pe 23 mai că a vândut 10 milioane de unităţi Galaxy S4 la o lună de la lansare, modelul atingând acest prag de aproximativ două ori mai repede decât predecesorul său. Două săptămâni mai târziu, JPMorgan şi Morgan Stanley şi-au redus estimările privind vânzările Samsung în acest an, pe baza evoluţiilor observate în reţeaua de furnizori ai companiei.

Sony are în prezent o capitalizare de piaţă de aproximativ 21,7 miliarde de dolari, însă cotaţia bursieră a companiei a crescut de peste două ori în acest an, pe fondul deprecierii yenului şi trecerii pe profit pentru prima dată în ultimii cinci ani.

Producătorii chinezi Huawei şi ZTE mizează pe smartphone-uri mai ieftine, cu performanţe apropiate modelelor concurente, ameninţând Samsung pe segmentele de preţ low cost şi intermediar.

Te-ar mai putea interesa și
Ciucă, despre majorarea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale: Decizia a fost luată în coaliţie. Varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată
Ciucă, despre majorarea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale: Decizia a fost luată în coaliţie. Varianta privind stabilirea ...
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, chestionat despre amendamentul depus de senatorii din coaliţie privind creşterea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale, că decizia a fost luată în......
Daraban, CCIR: România nu este în criză economică, ci într-o criză a energiei
Daraban, CCIR: România nu este în criză economică, ci într-o criză a energiei
România nu este în criză economică, ci se află într-o criză a energiei, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei ...
Popa, BNR: Lucrurile nu arată bine. Inflaţia este mare, de aceea trebuie să luăm măsuri
Popa, BNR: Lucrurile nu arată bine. Inflaţia este mare, de aceea trebuie să luăm măsuri
Observăm o anumită înrăutăţire suplimentară a perspectivei apropiate a inflaţiei, dacă ne uităm spre viitor, principalii ...
Germania respinge o propunere a Rusiei de a-i livra gaze prin gazoductul Nord Stream 2
Germania respinge o propunere a Rusiei de a-i livra gaze prin gazoductul Nord Stream 2
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...