Valoarea maximă a tichetului de masă rămâne la 15,18 lei până în martie 2020 – proiect de Ordin

Valoarea nominală a tichetului de masă rămâne la cel mult 15,18 lei până în martie 2020, potrivit unui proiect de Ordin al Ministerului Muncii, consultat de Economica.
Cristina Şomănescu - joi, 15 aug. 2019, 07:56
Valoarea maximă a tichetului de masă rămâne la 15,18 lei până în martie 2020 - proiect de Ordin

Valoarea nominală maximă a tichetului de masă (15,18 lei) este stabilită, în prezent, prin articolul 14 din Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare. Această valoare va rămâne valabilă până în martie 2020, se arată într-un proiect de Ordin al Ministerului Muncii, consultat de Economica.net.

Iată, concret, ce prevede proiectul de Ordin pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul II al anului 2019, consultat de Economica.net:

„Art. 1. – Pentru semestrul II al anului 2019, începând cu luna octombrie, valoarea nominală a unui tichet de masă, stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările și completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018, nu poate depăşi cuantumul de 15,18 lei.
Art. 2. – Valoarea nominală stabilită la art 1. se aplică și pentru primele 2 luni ale semestrului I al anului 2020, respectiv februarie 2020 și martie 2020.
Art. 3. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”.

Amintim că, începând din ianuarie 2019, toate tichetele valorile sunt reglementate prin Legea nr. 165/2018 şi prin normele metodologice de aplicare a acestei legi, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018.

Ce spune legea despre indexarea tichetelor de masă

(1) Valoarea nominală indexată a unui tichet de masă se stabilește prin înmulțirea ultimei valori nominale indexate a unui tichet de masă cu indicele creșterii prețurilor de consum, înregistrat la mărfurile alimentare, comunicat de Institutul Național de Statistică, calculat ca raport între nivelul mediu realizat al acestui indice pe ultimul semestru constituit din şase luni calendaristice întregi, începând cu luna februarie 2019, și nivelul mediu al aceluiași indice pe penultimul semestru, potrivit articolului 33 din normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, referitoare la modul de stabilire a valorii nominale a unui tichet de masă.

Atenţie! Aceste măsuri fac parte dintr-un proiect de act normativ. Ca să intre în vigoare, trebuie să fie adoptat de guvern şi publicat în Monitorul Oficial. 

Te-ar mai putea interesa și
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ioana Mihăilă: Probabil că vom impune personalului sanitar nevaccinat să se testeze periodic pe cheltuiala proprie
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunţat sâmbătă că "personalul medical care nu este vaccinat probabil va trebui să se testeze periodic cu costuri suportate de persoana care se......
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Primul tramvai turcesc pentru Timișoara, trimis spre România. Poate merge 63 km pe baterie VIDEO
Turcii de la Bozankaya au trimis spre România primul tramvai din comanda de 21 de garnituri pentru Timișoara. Acestea vor ...
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme instabilă în Capitală
ANM: Cod portocaliu de ploi torențiale până duminică în județele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea și Buzău. Vreme ...
Judeţele Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea şi zona de munte a judeţului Buzău se vor afla sub avertizare Cod portocaliu ...
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Merkel și Macron solicită statelor UE să-și coordoneze politicile de redeschidere a frontierelor
Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Emmanuel Macron au lansat vineri un apel ţărilor membre ale Uniunii ...