Valoarea pieţei de fitness, 260 milioane euro. România are numai 350.000 de abonaţi la centre sportive

România are numai 350.000 de abonaţi la centre sportive şi o valoare a pieţei de fitness de numai 260 de milioane de euro, de 20 de ori mai mică decât cea mai mare valoare din Europa, înregistrată în Germania. 
Economica.net - lun, 22 apr. 2019, 15:25
Valoarea pieţei de fitness, 260 milioane euro. România are numai 350.000 de abonaţi la centre sportive

După România mai sunt numai Ucraina, cu o valoare de 223 de milioane de euro, şi Portugalia, cu 221 de milioane de euro, arată studii internaţionale despre piaţa de fitness în 2017, conform unui comunicat 7card.

În România, sportul nu este o activitate constantă în programul românilor şi un stil de viaţă, în ciuda faptului că statisticile arată anual o creştere a numărului de abonaţi ori a orelor de sport, subliniază reprezentanţii companiei.

Un studiu 7card care analizează activitatea sportivă a abonaţilor în 2018 arată că utilizatorii reţelei care însumează 70% din numărul centrelor sportive din România au făcut anul trecut 1,8 milioane de ore de mişcare, echivalentul a 77.525 de zile şi a 213 ani, consumând un miliard de calorii. La Bucureşti, unde sunt cei mai mulţi dintre abonaţi, peste 40.000, s-au realizat 1,1 milioane de ore de mişcare, echivalentul a 131 de ani. Cele mai multe vizite au fost înregistrate în centrele de sport din sectorul 1.

„Rezultatele studiului 7card la nivel naţional arată activitate intensă în reţea şi că 2018 a fost un an de excepţie, dar românii nu sunt foarte activi. Studii internaţionale arată că suntem departe de alţi europeni care consideră sportul un stil de viaţă”, afirmă arată Andrei Creţu, co-fondator al companiei.

Eurobarometrul Comisiei Europene apărut la finalul anului 2018 arată că românii sunt printre „codaşii Europei”, după ţări ca Bulgaria, Grecia, Portugalia, 63% dintre cei chestionaţi declarând că nu fac sport niciodată. 21% dintre ei nu merg pe jos 10 minute sau mai mult într-o zi.

„Din păcate, aceasta este realitatea. România are 350.000 de abonaţi la cluburi sportive, în timp ce Germania are 10,6 milioane, Marea Britanie are 9,7 milioane, Franţa are 5,7 milioane, Italia 5,3 milioane. În ceea ce priveşte numărul abonaţilor raportat la numărul angajaţilor, România are o rată de 7,1%, în timp ce Germania are o rată de 23,7%, Marea Britanie de 29,9%, Franţa de 20,3%, Italia de 22,8%”, precizează Andrei Creţu.

Conform comunicatului, un sfert dintre abonaţii 7card renunţă la activităţile sportive înainte de Paşte, din cauza vacanţelor ori a pregătirilor pentru zilele de sărbătoare, şi o treime dintre ei revin după Paşte în sălile de sport. Statisticile 7card din ultimii ani arată constant o scădere a traficului în centrele sportive înainte de o sărbătoare, fie că este vorba despre Paşte ori Crăciun, şi revenirea lui într-un procentaj mai mare după, reducerea kilogramelor acumulate cu această ocazie fiind unul dintre motive.

Compania Benefit Seven, înfiin?ată în 2011 de către Andrei Creţu, Iulian Cîrciumaru şi Cătălin Iva?cu, a introdus în România conceptul de abonamente unice cu acces concomitent la mai multe săli de sport şi wellness. În cei şapte ani de activitate, 7card s-a extins rapid, ajungând în prezent la un număr de peste 700 de săli în întreaga ţară şi la un număr total de peste 45.000 de utilizatori.

În 2018 compania ajuns la o cifră de afaceri de şapte milioane euro, în creştere cu 50% fa?ă de anul anterior.

Te-ar mai putea interesa și
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile Tălmaciu - Sibiu şi pe intervalul Teiuş - Războieni, pentru......
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia nu poate să cedeze Kievului rachetele sale Patriot
Premierul polonez Donald Tusk avertizează că situația de pe frontul din Ucraina a devenit critică și spune că Varșovia ...
Premierul polonez Donald Tusk a avertizat vineri că în Ucraina "situaţia pe front este critică" şi săptămânile următoare ...
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru ...