Valoarea primelor brute subscrise de Groupama a crescut cu peste 30%, în primele nouă luni din 2023

Valoarea totală a primelor brute subscrise de Groupama în primele 9 luni ale anului 2023 a atins 2,87 miliarde lei, în creştere cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022, cu un profit de 164 milioane lei, informează asigurătorul printr-un comunicat.
AGERPRES - mar, 23 ian. 2024, 12:29
Valoarea primelor brute subscrise de Groupama a crescut cu peste 30%, în primele nouă luni din 2023

În afara RCA, veniturile companiei în primele 9 luni ale anului trecut arată o creştere de peste 25%, atingând valoarea de 1,22 miliarde lei, susţinută în principal de liniile de business CASCO, Property, Asigurări persoane şi Asigurări de călătorie, scrie Agerpres.

Linia CASCO a avut o contribuţie semnificativă la rezultatele totale, ajungând, în primele 9 luni ale anului 2023, la o creştere de aproximativ 28% în timp ce linia asigurărilor de bunuri a înregistrat, de asemenea, o evoluţie pozitivă, marcând o creştere de aproximativ 19%.

În 2023, Groupama a continuat să înregistreze o creştere a subscrierilor şi pe linia RCA.

Totodată, asigurările de sănătate au crescut cu aproximativ 33%, în timp ce asigurările de viaţă au consemnat un avans de peste 8%.

„Suntem mândri de rezultatele obţinute în 2023: ne-am menţinut agilitatea la un nivel ridicat şi am dovedit încă o dată că avem nu doar instrumentele, ci şi mentalitatea necesare pentru a deveni din ce în ce mai buni. Este o performanţă pentru care le mulţumesc tuturor colegilor şi partenerilor noştri, Grupului nostru, care ne oferă toată susţinerea de care avem nevoie, şi, mai ales, clienţilor care au avut încredere în noi şi ne-au ales să le fim alături. Ultimii ani au fost o adevărată lecţie pentru fiecare dintre noi, în special perioada recentă, care ne-a arătat încă o dată cât de aproape de noi este uneori neprevăzutul. Ni s-a confirmat astfel cât de important este să continuăm să gândim deopotrivă pe termen scurt, mediu şi lung, punând mereu pe plan principal responsabilitatea pe care o avem faţă de clienţii, partenerii, echipa noastră şi societate”, a declarat Călin Matei, CEO Groupama.

Anul trecut, compania a realizat investiţii în tehnologie şi infrastructură IT, fiind vizate procese şi sisteme care să simplifice şi să personalizeze experienţa clienţilor. „Digitalizarea a rămas un aspect important în relaţia cu clienţii, care au avut în continuare la dispoziţie opţiuni de constatare a daunelor la distanţă, avizarea daunelor online sau semnarea electronică a documentelor şi acces la o platformă inovatoare de suport medical la distanţă, ÎntreabăMedic”, se mai arată în comunicat.

Şi în 2023 compania a continuat să integreze principii de sustenabilitate şi economie circulară în activităţile de business, inclusiv măsurarea şi reducerea amprentei de carbon.

Potrivit comunicatului, Groupama este cel mai mare angajator din industria de asigurări din România, cu aproximativ 1500 de angajaţi. Compania are peste 1,5 milioane de clienţi individuali şi peste 110.000 de companii.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...