Vanguard vrea să atragă de la români milioane de euro într-un fond de investiţii cu expunere globală

Societatea de administrare a investiţiilor Vanguard Asset Management, controlată de Siminel Andrei, unul dintre cei mai mari administratori de investiţii din România, a lansat astăzi fondul de investiţii Global Investing Fund, denominat în euro. Fondul va avea un risc mediu, va investi în obligaţiuni din Uniunea Europeană şi în toată lumea, prin instrumente derivate riscante şi alte fonduri de investiţii.
Adrian N. Ionescu - mie, 15 mai 2013, 11:43
Vanguard vrea să atragă de la români milioane de euro într-un fond de investiţii cu expunere globală

Global Investing Fund intenţionează să atragă cel puţin un milion de euro, în prima perioadă de subscriere care a început azi şi se va termina pe 14 iunie, potrivit Vanguard Asset Management, societatea care administrează fondul.

Fondul va putea investi:

– maxim 85% din reurse în titluri de stat din UE admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată sau pe alte sisteme de tranzacţionare, sau în contracte REPO având la bază aceste tipuri de active;

– maxim 50% în obligaţiuni municipale şi corporatiste din UE;

– maxim 100% din în depozite bancare pe termen scurt şi mediu,

dar şi în instrumente derivate de risc precum futures, forward, options, swap, CFD , sau în alte fonduri de investiţii, cu condiţia ca deţinerile de alte fonduri de investiţii închise să nu depăşească 50% din active.

Prin instrumentele derivate şi prin participaţiile la alte fonduri de investiţii domiciliate în Europa, se va asigura, în fapt expunerea globală a fondului.

Fondul Global Investing Fund este el însuşi unul de tip închis, adică fără emisiune şi răscumpărare continue de titluri, ca în cazul fondurilor de investiţii deschise, sau mutuale.

În prima perioadă de subscriere ca şi la fiecare trei luni, se vor pune în vânzare câte 20.000 de titluri. Preţul de subsciere va fi acum de 500 de euro bucata, ulterior folosindu-se preţul de piaţă plus eventualele comisioane.

Un investitor va putea deţine cel puţin un titlu şi cel mult 10.000 titluri, care au, la prima emisiune, o valoare de 5 milioane de euro.

Fondul se adresează investitorilor care care tolerează cel puţin un nivel de risc mediu şi care urmăresc să îşi diversifice plasamentele prin „investirea într-o paletă variată de active de la nivelul pieţelor internaţionale”.

Tot la fiecare trei luni, fondurile vor putea fi răscumpărate de fond, la cererea investitorilor.

Fondul va fi administrat folosind strategia „global macro„. Global macro este un concept care a prins contur la nivelul fondurilor de investiţii în anii ’60 – ’70.

Strategia constă, în esenţă, în „identificarea oportunitatilor de investiţie sau speculatie în orice piaţă financiară şi din orice regiune geografică, în încercarea de a capitaliza, pe seama unor evoluţii macroeconomice majore, şi / sau a unor dislocări notabile de ordin fiscal, monetar, politic sau social”, se spune în prospectul de emisiune al fondului.

Expunerea va depăşi graniţele Uniunii europene tocmai prin instruemntele derivate.

Vanguard Asset Management (VAM) este o societate de administrare de talie mică, având în gestiune peste 1,4 milioane de lei în trei fonduri de investiţie, şi o cotă de piaţă de 0,1% din totalul activelor de de peste 18,3 miliarde de lei, inclusiv societăţile de investiţii financiare.

VAM este controlată de casa de brokeraj Tradeville, care are peste 96 % din acţiuni, Acesteia i se adaugă Annaliesse Investments Limited, prin care celebrul administrator de investiţii Siminel Andrei controlează şi casa Tradeville.

 Siminel Andrei este directorul New Century Holdings Advisors, ale cărei fonduri de investiţii au dominat primul deceniu de la relansarea Bursei de Valori Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...