1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Vânzare pe bucăţi: FP a luat 213 milioane de lei pe acţiunile Transelectrica, într-o singură zi

A mai avut loc un episod al desfiinţării "de facto" a Fondului Proprietatea (FP). Franklin Templeton Investment Management, administratorul Fondului Proprietatea (FP), a vândut întregul pachet de acţiuni deţinut de Fond la Transelectrica (TEL), pentru peste 212,7 milioane de lei. Franklin Templeton se află într-o campanie accelerată  de vânzare a activelor sale, deja cunoscută sub numele de"vânzarea pe bucăţi a FP".

09 iul, 2014 | | ECONOMICA.net

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, Sucursala Bucureşti,  în calitate de administrator unic al FP, "dorește să informeze acționarii și investitorii" că a vândut, într-o singură zi,  toate cele 9.895.212 acţiuni deţinute de Fond în Transelectrica (TEL).

Preţul a fost de 21,5 lei / acvţiune TEL, iar FP a încasat în total, aproape 212,75 milioane de lei.

Pachetul vândut reprezintă 13,499 % din TEL şi este tot ce mai avea FP la operatorul magistralelor naţionale de transport de electricitate.

Vânzarea s-a făcut printr-o ofertă de plasament privat accelerat, prin la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), adresat doar anumitor investitor. Raiffeisen Bank, UniCredit şi SSIF Broker Cluj Napoca au fost intermediarii.

 

Marile vânzări ale Franklin Templeton la FP

Curând, operaţiunile de transfer de avere de la FP la acţionari acestuia vor atinge pragul de un miliard de euro, adică un sfert din banii pe care Guvernul se lăuda, acum aproape 10 ani, că-i va da, prin FOND, păgubiţilor regimului politic de dinainte de 1990. 

Diferenţa faţă de planul declarat acum 10 ani este că averea FP nu mai ajunge, în cea mai mare parte, la foştii proprietari păgubiţi, ci la marile fonduri de investiţii de risc americane, şi la investitorii instituţionali români, care sunt acţionari ai FP. Este cunoscută deja strategia de vânzare pe bucăţi a FP impusă administratorului FP de către fondurile Elliott Assoiciates, cel mai influent acţionar al FP.

Citeşte detalii în articolele tag DESFIINTAREA FP şi VÂNZARE pe BUCĂŢI FP

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO